Alleenstaande moeder straalt met Kerst

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – Drie alleenstaande moeders worden maandag in de watten gelegd door ondernemers uit Kampen en IJsselmuiden. Het idee om de dames, die het financieel niet breed hebben, te verwennen komt van eigenares Hetty Selles van Trendy Woman. “Het kostte mij geen enkele moeite om andere ondernemers zo ver te krijgen mee te doen.”

“Dit is echt een actie van ondernemers”, zegt Selles, volgens wie een oproepje op Facebook een stortvloed aan reacties opleverde. “Het waren veelal de oudere dochters die hun moeder opgaven, maar ook nichtjes, zussen en vriendinnen. Uit ruim tweehonderd opgegeven vrouwen hebben we die drie gekozen die het vaakst zijn aangedragen. Er is ook gekeken naar hun situatie. Diegenen die dit het meest goed konden gebruiken zijn er uitgerold.”

De dames worden maandag ontvangen bij Trendy Woman. Daar krijgen ze mooie kleding voor de komende feestdagen, passend bij hun uiterlijk en waar ze zich lekker in voelen, aldus Selles. Beauty Plaza verzorgt het haar van de dames, Nails & More de nagels. Ook geeft Nails & More een handmassage. Daarnaast ondergaan de vrouwen een gezichtsbehandeling van Salon Manouk en mogen ze schoenen uitkiezen bij Schoenenhuis Brink. Plezier maken doen ze eveneens. Een film kijken bij Movie Unlimited, lunchen bij De Vijfsprong en dineren bij De Vier Jaargetijden, het hoort allemaal bij het verwenpakket. Daarmee houdt het nog niet op, want Jumbo (Industrieweg) biedt de vrouwen een tas met boodschappen en All-in Ingrid zet de dames letterlijk in de bloemen.

“Sommige ondernemers hebben zichzelf al aangemeld, anderen heb ik gevraagd. Die laatsten zeiden overigens vrijwel meteen ja”, zegt een enthousiaste Selles. Als het aan haar ligt, komt er volgend jaar in de december-feestmaand een soortgelijke actie. “Misschien met andere ondernemers, maar dat  zie ik dan wel weer.” Selles bedacht het idee voor deze actie spontaan op een zondagmorgen. Ze is begaan met het lot van alleenstaande moeders. “Je schrikt er nog van als je je realiseert hoeveel van deze vrouwen er zijn die in hun eentje voor kinderen moeten zorgen, zichzelf wegcijferen en maar net rond kunnen  komen. Vaak schieten ze er zelf bij in. De kinderen gaan toch voor. Dan is het toch prachtig dat je hen met een actie als dit kunt laten stralen met de feestdagen?”

Glitter en glamour hoeft het wat Selles betreft niet te zijn. “Mooie kleding, maar niet overdreven chique. Het beste is in mijn ogen kleding die zij ook na de feestdagen kunnen dragen en waaraan ze veel plezier beleven.” Tweehonderd vrouwen – waarvan er dus drie zijn uitgekozen – is een heleboel en dan valt het al snel op dat het alleen meisjes en vrouwen zijn die de vrouwen opgaven. “Er zat niet een zoon bij, maar ja die lezen een berichtje van Trendy Woman op internet natuurlijk ook helemaal niet haha!”        

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.