VV Kampen haalt uit

KAMPEN – VV Kampen heeft zaterdag een ruime overwinning geboekt. Hekkensluiter Wijthmen werd met 6-1 verslagen.

En dus kon hoofdtrainer Arjan ten Hove van VV Kampen eindelijk eens een keer rustig op de bank zitten. “Dat is ook wel eens prettig. En we hebben ook prima doelpunten gemaakt”, aldus een opgetogen Ten Hove.

Kampen was vanaf het begin oppermachtig, maar had moeite om de score te openen. Daar had een afstandsschot van Revelino Sabono voor nodig (22ste minuut). “Dat zetje hadden we even nodig. Daarna gingen we steeds beter voetballen”, aldus Ten Hove. Vlak voor de thee, in een fase dat Kampen wat slordiger gingen spelen, besliste de thuisploeg het duel. In de 45ste minuut werd een inzet van Yury Stuivenvolt gered door de keeper. In de rebound scoorde Watze van Vlijmen. Vanaf de aftrap ging het vervolgens weer mis voor Wijthmen. Kevin Veger was de maker van de 3-0.

Na rust ging Kampen goed door. In de 64ste minuut maakte Brian Froger4-0. Wijthem scoorde de 4-1 uit een vrije trap. Daarna liep de thuisploeg weg naar 6-1 via treffers van René Dorgelo en Emrah Centintas.