IJsselderby eindigt in remise

· leestijd 1 minuut Sport

ZALK – In eigen huis heeft Zalk zaterdag niet kunnen winnen van ’s-Heerenbroek. Beide ploegen kwamen uit op een 3-3 eindstand.

Gilliam Bien had in de beginfase de 0-1 op zijn schoen, maar liet deze kans liggen. Nadat Zalk met een vrije trap de lat raakte, kwam de thuisploeg drie minuten later (21ste minuut) op 1-0 via Michel Hamer. ’s-Heerenbroek had het meeste initiatief, maar Zalk had controle. Toch ging de thuisploeg met een kater rusten. Keeper Berry Wagterveld trapt de bal in de 45ste minuut in de voeten van Rob Henniphof.  Die liet zich dit buitenkansje niet ontnemen en scoorde. In blessuretijd kreeg Zalk nog een tik. Wilhelm Kroeze kon ongehinderd opstomen. Uit zijn voorzet scoorde William Dekker.

Vlak na rust verzuimde Henniphof om ’s-Heerenbroek op 1-3 te zetten. Tien minuten later (56ste minuut) verdween de bal via Kees van Bruggen in het eigen ’s-Heerenbroek-doel. In de 68ste minuut werd William Meuleman niet aangepakt door Zalk. Hij bediende Dekker. De spits scoorde vervolgens zijn tweede van de middag. Zalk sleepte uiteindelijk nog een punt uit het vuur. Michel Hamer trof doel via een vrije trap in de 85ste minuut. In de slotminuten was Zalk nog enkele keren gevaarlijk en behoedde doelman Laurens Visscher ’s-Heerenbroek voor een nederlaag.

De 3-3 gaf de verhoudingen in deze derby goed weer. “Voor de neutrale toeschouwer wel, maar ik baal ervan”, zei Zalk-trainer Jan Hooisma na afloop. “We helpen ’s-Heerenbroek zelf in het zadel door voor rust een voorsprong weg te geven.” Toch was Hooisma contenter dan een week eerder. “Tegen Swift was een aantal jongens niet bij de les. Vandaag heeft iedereen zijn stinkende best gedaan. Het was moeilijk voetballen met die wind en ’s-Heerenbroek speelde aardig.” Zalk staat op een zesde plek in de vierde klasse C. “Ik had graag wat hoger willen staan, maar dat is nu eenmaal niet zo. We moeten zorgen dat we erbij blijven. Dan is er nog van alles mogelijk. Het halen van de nacompetitie blijft ons doel.”

Zijn collega Anton Visscher was trots op zijn team. “Qua kansen was de uitslag terecht, maar wat betreft het veldspel niet. Verdedigend zaten we er kort op en dat was de basis. We hebben nu vijf wedstrijden niet meer verloren. Dat doet de groep goed. Ik ben blij met de manier waarop we nu voetballen.”