IJVV boekt derde zege op rij

ZWOLLE – IJVV blijft meedraaien in de top van de tweede klasse H. Zaterdag maakten de IJsselmuidenaren geen fout bij het laag geklasseerde ZAC. In Zwolle won IJVV met 1-3. IJVV staat op een vierde plaats met een achterstand van drie punten op koploper De Esch.

IJVV kwam in dit duel al vroeg op achterstand. ZAC profiteerde in de 6e minuut van onoplettendheid in de IJVV-defensie. Daarna was IJVV heer en meester. Al snel deed de ploeg wat terug. Chiel Buikema tekende in de 25ste minuut voor de gelijkmaker. In de 38ste minuut was hij weer trefzeker.  Bij beide treffers werd Buikema gelanceerd door Gerjon van den Berg. Het was al weer de elfde competitietreffer van Buikema.

Na rust had IJVV het even lastig. Nadat Buikema een aantal kansen liet liggen, voorkwam doelman Jasper Fix enkele keren de aansluitingstreffer van ZAC. In de 80ste minuut besliste Martijn de Kleine de wedstrijd. De ZAC-goalie kon nog redding brengen op een schot van Gerjon van den Berg. In de rebound was De Kleine attent.