Crisisopvang vluchtelingen in sporthal De Reeve rustig verlopen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De gemeente Kampen kijkt met een goed gevoel terug op de crisisopvang van vluchtelingen tijdens het Sinterklaasweekend in sporthal De Reeve. De gemeente: “Vanmiddag (maandag, red) verlieten de in totaal 130 vluchtelingen Kampen weer. Zij worden nu tijdelijk opgevangen in de gemeenten Koggenland en Tilburg.”

Vrijdag 4 december arriveerde de groep in Kampen waar zij 72 uur opgevangen werden in sporthal De Reeve. De groep bestond voornamelijk uit gezinnen. In totaal waren er 52 kinderen. “Donderdag deed de gemeente Kampen een oproep voor kinderspullen. Daar hebben de inwoners van Kampen massaal gehoor aangegeven”, blikte de gemeente terug.  “Een deel van de spullen gaat met de twee groepen vluchtelingen mee naar de volgende locatie, zoals speelgoed en buggy’s. Kinderspeelgoed voorzien van batterijen worden naar de Kringloopwinkel gebracht. De overige spullen worden opgeslagen bij gemeente Zwolle. Dit wordt gedaan voor het geval het COA weer een beroep op gemeenten doet in de regio.”

Burgemeester woordje Nederlands.  Ook konden kinderen knutselen en was er een clown aanwezig.Koelewijn: “Dankzij de inzet van vrijwilligers, de spontane hulpacties van inwoners en instellingen en het goed functioneren van onze gemeentelijke crisisorganisatie is de opvang goed en rustig verlopen. Ik vind het hartverwarmend dat onze inwoners massaal kinderspullen naar het stadhuis hebben gebracht voor de vluchtelingen. Ook wil ik waardering uitspreken voor de vele activiteiten die dit weekend zijn georganiseerd voor deze groep.  De groep vluchtelingen was erg dankbaar voor de warme ontvangst die zij in onze gemeente ontvingen. Hopelijk kunnen zij op korte termijn terecht op een meer permanente opvanglocatie.”

Tijdens de opvang zijn er geheel belangeloos verschillende activiteiten georganiseerd voor de vluchtelingen door diverse inwoners en instellingen. Zo werd er onder meer dansles geven aan de kinderen en kon men een tochtje per koets door de binnenstad van Kampen maken. Alle dagen was er aandacht voor taalles. Een aantal van hen sprak al een aardig woordje Nederlands.