Afbeelding
Tennekes

Enthousiasme over 27ste editie Zilveren Ui PSV Kampen

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN – Paardensportvereniging (PSV) Kampen kijkt tevreden terug op de 27ste editie van de Zilveren Ui bij de paarden. “Publiek en de ruiters waren enthousiast”, aldus PSV-voorzitter Herman Kwakkel.

De Zilveren Ui begon vrijdag met de M- en Z/ZZ ruiters. In de M-klasse vonden veel ruiters de parcoursen erg moeilijk, wat resulteerde in weinig foutloze parcoursen. De ruiters in de Z/ZZ klasse hadden geen enkele moeite met de parcoursen en zorgden voor een prachtige strijd. Ook het tweede parcours met joker was spannend.

Zaterdag waren de B- en L klasse aan de beurt. Plaatselijke ruiters van PSV Kampen deden ook mee. In de L- klasse reed Jan Vos met z'n jonge paard Dartani een foutloos parcours en een snelle barrage, goed voor een vijfde plaats. In de klasse B liet Gerdi de Munnik met Magic van Melm een foutloos rondje zien met maar liefst 80 stijlpunten, goed voor de eerste plaats. Annemiek Vinke eindigde met Glennis Grace als vijfde. Clubkampioene Sofie Roos reed met Emilia naar een elfde plek In het tweede parcours met joker deden de plaatselijke ruiters niet mee om de prijzen. Nu waren het de geroutineerde paarden die geen moeite hadden met de joker. In de klasse B ging de Zilveren Ui uiteindelijk naar Jup Spruyt uit Heerde met Deo Volente. In de klase L pakte Belinda de Graa uit Zevenhuizen met Dudok de Zilveren Ui.

Bij de paarden kwamen er 200 combinaties aan de start. Van woensdag 9 tot en met 12 december komen de pony's in actie. Maar liefst 350 combinaties hebben zich ingeschreven. Plaatselijke favorieten zijn Estelle Kwakkel, Amarens de Graaf en Maud Wind.