Beschamend eerste kwartier breekt Wilsum op

ZWOLLE - Wilsum is zaterdag geheel onnodig onderuit gegaan tegen CSV. In het eerste kwartier gaf de ploeg van trainer Maikel Hondebrink absoluut niet thuis en stond men al met 3-0 achter. Zo liep Wilsum het gehele duel achter de feiten aan. Ondanks dat men af en toe heel aardig voetbalde en Wilsum genoeg kansen kreeg, brak het slechte eerste kwartier de ploeg op. Uiteindelijk eindigde het duel in 5-2.

Vooraf was bij Wilsum de belangrijkste vraag wie de plek onder de lat in zou nemen. Ramon vd Wetering is geblesseerd en tweede keus Gerhard Bolt raakte geblesseerd op de training. Tijdens de warming-up bleek dat Bolt niet fit genoeg was om te starten en dus maakte Edward Hofstede op 36-jarige leeftijd zijn debuut voor het eerste van Wilsum.

Vlak voor het duel werd er nog op gehamerd om scherp te beginnen aan het duel, maar dit was aan dovemans oren gericht. Het duel was nog geen 50 seconden op weg en de bal lag al in het netje. Na balverlies bij Wilsum schakelde de thuisploeg snel om en opende de score. Enkele minuten later stond het al 2-0. Zowel voorin als op het middenveld kreeg de thuisploeg veel te veel ruimte en daar kon de ploeg uit Stadshagen optimaal van profiteren. Na een overtreding van John Veenstra benutte CSV de toegekende strafschop. Opnieuw dramatisch verdedigen bij Wilsum leidde tot een grotere achterstand. Binnen een kwartier keek Wilsum tegen een 3-0 achterstand aan.

Het laatste kwartier kwam Wilsum wel beter in het duel. Jurre Heldoorn liet een goede kans liggen. Een schot van Demian Bos werd door de keeper onschadelijk gemaakt.

In de hoop terug te komen in het duel werd goalgetter Wiljan van Zuthem na de rust in het veld gebracht voor Harmen Siedsma. Wilsum zette aan, maar na tien minuten bleek de ploeg wederom kwetsbaar. Een hoge bal vanaf de linkerkant kon door de geheel vrijstaande spits worden aangenomen, hij omspeelde doelman Hofstede en tikte de bal simpel in het lege doel: 4-0.

Aan alle Wilsumse illusies kwam zo een eind. Enkele minuten later kwam Wilsum terug tot 4-1. Heldoorn schoot een strafschop binnen, nadat Wiljan van Zuthem was gevloerd.  Daarna was Heldoorn weer ongelukkig in de afwerking. Een kwartier voor tijd maakte CSV 5-1. De treffer leidde tot woedende reacties bij Wilsum, omdat de Zwolse ploeg doorspeelde, nadat Jan van Spijker geblesseerd op de grond lag. In de absolute slotfase viel nog de 5-2. Een vrije trap van Wiljan van Zuthem ging via een been van een tegenstander in het doel.