FILMHUIS KAMPEN: 11 en 12 dec: SLOW WEST

Algemeen

SLOW WEST

Jay is een 17-jarige Schotse aristocraat die in het negentiende eeuwse westen van Amerika op zoek gaat naar zijn geliefde. Daar wordt hij geconfronteerd met de harde realiteit van het leven. Hij krijgt het gezelschap van de ruige mysterieuze reiziger Silas (Michael Fassbender). Ze ontdekken dat Jay’s geliefde een prijs op haar hoofd heeft staan en tijdens hun reis door de uitgestrekte en ongerepte wildernis moeten ze proberen een bloeddorstige posse en een premiejager een stap voor te blijven.

Slow West is eigenlijk een roadmovie die zich afspeelt in de tijd dat er bijna nog geen wegen waren. Het is een aaneenschakeling van ontmoetingen die soms bijna surrealistisch aandoen zoals een ontmoeting met een trio Congolese muzikanten, te midden van het niets en soms onder hoogspanning staan. Debuterend regisseur John McLean serveert ze met een geamuseerde blik en een snuf zwarte humor die soms doet denken aan de gebroeders Coen.

Groot/Brittannië/NW. Zeeland Jaar : 2015 Regie : John Maclean Cast : Michael Fassbender, Kodi Smit-McPhee Rory McCann, Ben Mendelsohn Aanvang : 20.15 uur, lengte: 84 minuten Reserveren via www.filmhuiskampen.nl