Afbeelding

Lichtjes branden ter nagedachtenis overleden kind

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Gerdi Geerdink en Heidi Nieuwenhuis)

KAMPEN – Elke tweede zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Om 19.00 uur steekt men over de hele wereld kaarsjes aan, ter nagedachtenis van de overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit of een kind recent of lang geleden overleden is en hoe oud het kind is geworden. Dit jaar wordt Wereldlichtjesdag voor de derde keer in Kampen gehouden, op de Algemene Begraafplaats Bovenbroek.

AFSCHEID EN VERLIES

Omdat we zelf weten hoe fijn het is om het verdriet en gemis om je kind te delen hebben wij dit initiatief genomen. We vinden het belangrijk dat overleden kinderen niet vergeten worden. Vooraf hadden we geen idee of we hiermee in een behoefte zouden voorzien in Kampen. Niets bleek minder waar, want velen uit Kampen en omstreken bezochten de vorige bijeenkomsten.

ORGANISATIE

De organisatie is in handen van Stichting Wereldlichtjesdag Kampen (in oprichting). De gemeente Kampen heeft zich van harte verbonden aan dit initiatief en diverse andere organisaties en lokale bedrijven ondersteunen de bijeenkomst. Dankzij hen kan Wereldlichtjesdag Kampen mogelijk gemaakt worden. Een groeiende groep vrijwilligers zet zich in om een sfeervolle en troostende avond neer te zetten.

DE BIJEENKOMST Er klinken woorden en muziek. De namen van de kinderen worden genoemd en de lichtjes ontstoken. In de aula is een kerstboom aanwezig, waarin men iets kan ophangen wat met het overleden kind te maken heeft. Dit kan een foto zijn, maar ook bijvoorbeeld een knuffel, wens of gedicht. De bijeenkomst wordt afgesloten met koffie, thee en chocolademelk. Voor wie er behoefte aan heeft is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten en ervaringen te delen.

AANMELDEN NAAM

Om het intieme karakter van de bijeenkomst te waarborgen wordt verzocht om de te noemen naam tot uiterlijk zaterdag 12 december aan ons door te geven. Dat kan via wereldlichtjesdagkampen@gmail.com.

DATUM

Wereldlichtjesdag Kampen vindt plaats op zondag 13 december a.s. op de Algemene Begraafplaats Bovenbroek. Vanaf 18:15 uur gaan de deuren open en om 18:45 uur start het programma. Kaarsjes hoeft u niet mee te nemen, deze worden ter plekke uitgedeeld. Iedereen is van harte uitgenodigd.