SP Kampen roept mensen op ervaringen thuiszorg te delen

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De financiële problemen bij TSN thuiszorg waren volgens de SP te voorzien. De partij stelt dat in een persverklaring.  

“Vorig jaar besloot de gemeenteraad fors te bezuinigen op de huishoudelijke zorg. De fractie van de SP was het daar niet mee eens en stemde als enige partij tegen en stuurde haar wethouder weg. TSN is een van de bedrijven die thuiszorg verleent in de gemeente Kampen. Het bedrijf verkeert in zwaar financieel weer en heeft daarom uitstel van betaling aangevraagd.”

Volgens SP raadslid Gertjan van Wijngaarden waren de problemen al ruim van tevoren te voorzien: “Veel medewerkers en zorgontvangers worden zo de dupe van gevoerd gemeentebeleid en de enorme bezuinigingsoperatie van het kabinet. Mensen moeten langer thuis wonen maar fatsoenlijke zorg kan er niet meer geleverd worden, dat is zeer spijtig. Je kunt niet alles op het bordje van de participatiemaatschappij schuiven. Er wordt wel het een en ander opgevangen door familie, vrienden of buren maar er zijn ook mensen waar dit niet mogelijk is.”

Ondertussen vraagt van Wijngaarden zich af of er geen mensen tussen wal en schip vallen. “Ik lees en hoor dat wethouder Spaan vindt dat de huishoudelijke zorg nu goed is geregeld, dat vraag ik mij af omdat we ook andere geluiden horen, daarom roep ik mensen op hun ervaringen tot nu toe door te geven aan de SP.”

“U kunt de partij benaderen door een mail te sturen naar sp@kampen.nl , te bellen met 06-24181689 of u kunt zaterdagmorgen uw verhaal doen op de Oudestraat waar de SP aanwezig is”, besluit de SP.