Overijsselse ondernemer het meest positief

· leestijd 1 minuut Algemeen

REGIO - MKB’ers, gevestigd in de provincie Overijssel, verwachten het vaakst van alle Nederlanders  dit jaar af te kunnen sluiten met omzetgroei. Van hen denkt 64 procent voor het einde van 2015 groei te realiseren. Dat blijkt uit de MKB Marktmonitor van Unique waarin 2.154 MKB’ers zijn ondervraagd door onderzoeksbureau Motivaction.

Provincies hebben nog meer hoge verwachtingen over de omzetontwikkelingen voor dit jaar, zo valt in een persbericht te lezen. “De provincie Overijssel wordt op de voet gevolgd door Noord-Holland (57 procent, red.). Noord-Brabant en Flevoland (beiden 55 procent, red.) staan gezamenlijk op de derde plek. Daarentegen geven de Gelderse, Utrechtse, Zuid-Hollandse en Friese MKB’ers het vaakst aan dat zij een omzetdaling verwachten (allen 12 procent, red.). Wat betreft de omzetrealisatie van 2014 is een top drie te destilleren. Noord-Holland heeft een jaar van groei achter de rug. Limburg  en Overijssel met 21 procent volgen en maken de top drie compleet.”

Een interessante vraag is of de omzetverwachtingen van de Nederlandse MKB’ers zijn uitgekomen. Opvallend is dat vorig jaar ondernemers uit Flevoland het vaakst een omzetstijging verwachtten voor 2014. Deze positieve voorspelling heeft niet geresulteerd in een nummer één positie in de top drie. Hun Friese concullega’s waren het meest negatief in 2014.

Raymond Puts, algemeen directeur van Unique: “Hoe de resultaten ook zijn uitgevallen, of gaan uitvallen, voor elke ondernemer geldt dat de tijden zijn veranderd. Daarmee staan ze allemaal voor een nieuwe uitdaging; hoe houd ik mijn personeelsbestand zo klein mogelijk en zet ik deze zo effectief mogelijk in? Oftewel, minimaal personeelsrisico, maximaal resultaat. Het gaat niet meer uitsluitend om continuïteit voor de korte termijn of om het overleven, zoals in de crisisjaren. Het gaat weer om écht toekomstperspectief.”