Afbeelding

Batavia maakt einde aan goede serie ’s-Heerenbroek

Sport

’S-HEERENBROEK – Op de laatste speeldag voor de winterstop is er een einde gekomen aan een sterke serie van ’s-Heerenbroek. De formatie van trainer Anton Visscher pakte elf punten uit vijf duels, maar ging zaterdag met 0-2 onderuit tegen Batavia ’90.

“We konden de instelling van de laatste weken niet opbrengen tegen Batavia”, concludeerde Visscher na afloop. “Tegen deze ploeg moet je er kort opzitten. Wij gaven echter teveel ruimte weg.”

Na een half uur spelen kwam ’s-Heerenbroek op achterstand. Batavia profiteerde van een foutief uitverdedigen. ’s-Heerenbroek zat niet goed in de wedstrijd en kon nauwelijks iets creëren.

’s-Heerenbroek begon goed aan de tweede helft en zette Batavia onder druk. Kansen leverde dit echter niet op. Een verkeerde terugspeelbal van William Meuleman leidde tot de 0-2. Daarna was ’s-Heerenbroek enkele keren dreigend, maar vervolgens ging Meuleman weer in de fout met een slechte terugspeelbal. Dat dwong keeper Laurens Visscher tot het maken van een overtreding. De bal ging op de stip, maar Visscher stopte de strafschop. In de rebound was het alsnog raak, maar de arbiter oordeelde dat de desbetreffende speler van de ploeg uit Lelystad de vroeg was ingelopen en keurde de treffer af.

Even later had ’s-Heerenbroek pech dat de overtreding op William Dekker niet werd bestraft met een penalty. De ploeg kon niet terugkomen en verloor voor het eerst sinds 17 oktober.