Sterke eerste helft VV Kampen teveel voor EDON

KAMPEN – VV Kampen maakte zaterdag voor rust een sterke indruk. Dat werd vertaald in een ruime 0-3 voorsprong. In de tweede helft kwam EDON sterk opzetten, maar Kampen bleef aan de goede kant van de score. Uiteindelijk won de ploeg met 3-5.

Kampen begon sterk en maakte in de 10e minuut de openingstreffer. Op aangegeven van René Dorgelo maakte Revelino Sabono de openingstreffer. Vijf minuten later waren de rollen omgedraaid. Dit keer fungeerde Sabono als aangever en maakte Dorgelo de 0-2. EDON kon in de eerste helft weinig uitrichten en kwam niet verder dan wat dreiging uit corners en vrije trappen. In de 27ste minuut werd het uitzicht van Kampen nog rianter. Doelman John Mulder bereikte Kevin Veger met een uittrap. Die leverde een goede voorzet af. Max van Moll knikte binnen.

Kampen kon de weelde van de ruime voorsprong niet dragen en begon matig aan de tweede helft. EDON profiteerde al na anderhalve minuut spelen. Dat gaf de Zwollenaren vertrouwen. De ploeg liet een grote kans op 2-3 liggen. In de 62ste minuut viel de 2-3 alsnog uit een strafschop. Kampen raakte niet in de war en kwam snel met een antwoord. Uit een indraaide vrije trap van Joeri Stuivenvolt kopte Sabono raak. Even later claimde Kampen een strafschop toen Veger in de zestien werd aangetikt. Vlak voor tijd werd het nog benauwd voor Kampen. EDON kwam in de 87ste minuut op 3-4. Daarna bleef Kampen echter gemakkelijk op de been. EDON werd slordiger en Kampen kwam er steeds beter uit. In blessuretijd besliste Sabono het duel. Uit een vrije trap bracht Nahid Erbilici de bal goed voor. Sabono kopte vervolgens raak. Het zijn derde treffer van de middag en zijn 14e doelpunt dit seizoen. Daarmee is hij tot dusver de topscorer van de gemeente Kampen.

"Op basis van de eerste helft hebben we verdiend gewonnen. Toen waren we veel beter en hebben we uitstekend gespeeld", aldus Ten Hove. Kampen gaat als nummer zeven de winterstop in. "Tegen de nummer vier was ons spel beter verzorgd. Als dat dan wordt uitgevoerd in punten en ook nog met een helf goed voetbal, dan kun je alleen maar tevreden zijn. We tellen mee in deze klasse."