Zalk loopt rood aan tegen winnend Wilsum

(door Gerard Meijeringh)

WILSUM – In een derby waar de vonken vanaf vlogen heeft Wilsum met 3-2 gewonnen van Zalk. De bezoekers waren de betere ploeg, maar brachten zichzelf in de problemen door twee rode kaarten. Vervolgens kwam Wilsum op voorsprong, waarna nog een speler van Zalk werd weggestuurd. Tegen acht man van Zalk bracht Wilsum zichzelf nog in de problemen, maar werd de 3-2 voorsprong over de streep getrokken.

Zalk was in het eerste uur de betere ploeg, maar de ploeg van trainer Jan Hooisma drukte dit niet duidelijk uit in de score. In de 21ste minuut kwam Zalk terecht op voorsprong via Gerben Hamer. Even later claimde Zalk een strafschop. “Jorik Schuur werd onderuit gehaald. Het was een overduidelijke penalty”, was de mening van Zalk-trainer Jan Hooisma.  Zes minuten later stond het weer gelijk. Uit een gemakkelijk gegeven strafschop scoorde Jurre Heldoorn.

Na rust bleef Zalk de betere ploeg. In de 57steminuut viel de logische 1-2. De mee opgekomen Henri Vinke was de doelpuntenmaker. Weer kon Zalk niet lang van de voorsprong genieten. Harmen Siedsma zorgde voor balans. Daarna vloog de vlam in de pan. Na een forse overtreding kon Michel Hamer met rood vertrekken. Even later werd ook Jorik Schuur weggestuurd. Daarna kantelde de wedstrijd. Tegen negen man scoorde Wilsum de 3-2. Een kopbal van Jan van Spijker vloog via de rug van een speler van Zalk in het doel. Vervolgens deelde de arbiter ook nog een keer rood (tweede gele kaart) uit aan Mark Land, wegens commentaar op de leiding. In het restant kon Wilsum de weelde van drie man meer niet aan. Zalk slaagde er zelfs nog in om dreigend te worden, maar de thuisploeg bleef overeind.

Wilsum-trainer Maikel Hondebrink deelde een pluim uit aan zijn 36-jarige keeper Edward Hofstede, die wederom het doel moest verdedigen bij Wilsum, omdat Ramon van de Wetering en Gerhard Bolt geblesseerd zijn.  “Zalk was de bovenliggende partij. Onze keeper Edward Hofstede heeft ons op de been gehouden. En dan te bedenken dat hij keeper is van het 35+ -team van Wilsum.”

Zalk-trainer Jan Hooisma gaat met een vervelend gevoel de winterstop in. “We moeten de koppen bij elkaar steken. Al weer. Ik ben blij dat het winterstop is. Dat het niet goed is, is duidelijk. Zo eerlijk moet je zijn. Waar het aan ligt. Je moet niet denken dat je beter bent dan je bent. Het is geen team. We hebben teveel ego’s. “