Winnend DOS Kampen maakt het zichzelf lastig

DEN HAM – DOS Kampen was zaterdag op weg naar een simpele zege tegen Den Ham. Na de 0-3 kon de jonge ploeg van trainer Han Hanekamp de wedstrijd niet killen. Den Ham kwam terug tot 2-3, maar in de slotfase hielden de Kampenaren stand.

DOS kende een productief eerste kwartier. In de 5e minuut scoorde Hicham Ziyech 0-1 uit een vrije trap, waarbij de keeper er niet vrijuit ging. Tien minuten later viel de 0-2 van Twan Knul uit een goed uitgespeelde aanval. DOS speelde in de eerste helft goed en liet vlak voor rust de kans op 0-3 liggen.

Vlak na rust bracht DOS de marge alsnog op drie. Na goed doorzetten was Arjan Vorsselman trefzeker. Daarna ging DOS te enthousiast op zoek naar de 0-4. Uit een counter kwam Den Ham vervolgens terug uit een gemakkelijk gegeven strafschop. Nadat DOS een goede kans op 1-4 liggen, kreeg DOS vijf minuten voor tijd de tweede tegentreffer om de oren. De 2-3 zorgde voor spanning, maar DOS gaf de voorsprong niet meer uit handen. Invaller Rico Westendorp was nog dicht bij een DOS-treffer, maar het bleef bij 2-3.

Zo pakte DOS drie belangrijke punten. “In de eerste helft hebben we goed voetbal laten zien, maar we hebben Den Ham te lang in de wedstrijd gelaten. De trainer van Den Ham had nog een mooie opmerking. ‘Het spatte er vanaf dat jullie wilde winnen. Dat miste ik bij mijn ploeg’, zei hij tegen me. Dat is een mooi compliment voor de spelers.” DOS besluit de eerste competitiehelft als de nummer acht van de tweede klasse H. “Ik had graag een paar puntjes meer willen hebben, maar is wel een goede basis om verder te bouwen.”