Tennekes

Lenhard de Velde bezorgt IJVV geflatteerde zege

IJSSELMUIDEN – IJVV was zaterdag niet beter dan ASC ’62, maar de club uit IJsselmuiden beschikt over Lenhard de Velde en Chiel Buikema. Samen maakten ze het verschil en bezorgden IJVV de winst (2-0). De Velde scoorde alle treffers, waarbij Buikema als aangever fungeerde. Door de winst gaat IJVV als de nummer twee van de tweede klasse H de winterstop in.

IJVV begon aardig. In de 7e minuut creëerden de IJsselmuidenaren de eerste kans. Een inzet van Marvin Ruiter ging naast. Al snel kreeg ASC meer grip. De ploeg speelde agressief, was fysiek sterker, maar mist een afmaker, bleek in dit duel. In de 22ste minuut kreeg IJVV de bal niet weg. Rick van Faassen kon uithalen, maar keeper Jasper Fix kon simpel redding brengen.

IJVV had het moeilijk, maar kwam wel op voorsprong. Chiel Buikema bediende Lenhard de Velde. Die kapte zijn man uit en schoot de bal in de linkerhoek. Daarna kwam IJVV onder druk te staan. Er waren verschillende gevaarlijke momenten, maar doelman Fix bracht enkele keren redding. Bovendien ontbrak de nauwkeurigheid in de afwerking bij de ploeg uit Dalfsen. De nauwkeurigheid ontbrak ook bij IJVV. De ploeg leed veel balverlies en kwam nauwelijks aan voetballen toe.

Direct na rust ontsnapte IJVV weer aan de gelijkmaker. Het was het startsein voor een nieuw offensief van ASC. IJVV kroop enkele keren door het oog van de naald en kon daar weinig tegenover stellen. In de 72ste minuut brak Ruiter even gevaarlijk door. Zijn inzet ging naast. Een moment in de 81ste minuut was kenmerkend voor het spel van ASC deze middag. Een schot van ASC leek in het doel te gaan, maar Matthijs van Gelder tikte de bal, die er anders in was gegaan, voor leeg doel naast. Een minuut later was Chiel Buikema even los, maar de keeper bracht redding. Drie minuten voor tijd viel de meer dan verdiende gelijkmaker. De arbiter constateerde een handsbal van Gerjon van den Berg, maar die had de bal op zijn bovenbeen gekregen. Chiel Pasman pakte het cadeautje uit: 1-1. In blessuretijd greep IJVV toch nog de winst. Chiel Buikema stond aan de basis van deze treffer. Nadat een aanval van ASC dood liep, sloeg IJVV razendsnel toe in de omschakeling. Chiel Buikema was weg en toonde zich niet zelfzuchtig. Hij bediende Lenhard de Velde die via de paal raak schoot. Zo werd IJVV met drie punten rijkelijk beloond in een moeizaam duel tegen een goede tegenstander.

Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 4 uur geleden
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 4 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 6 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 15 uur geleden
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 15 uur geleden
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 16 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 17 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen gisteren
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57