Arjan Wiegers goudhaantje voor Go-Ahead Kampen

ZUTPHEN – Go-Ahead Kampen had het zaterdag lastig tegen FC Zutphen. De koploper leek zich tevreden te moeten stellen met een punt, maar in blessuretijd bezorgde Arjan Wiegers Go-Ahead op fraaie wijze de winst (3-4). Omdat concurrent SDV Barneveld niet verder kwam dan een gelijkspel thuis tegen WHC, gaat Go-Ahead riant aan kop in de eerste klasse D. Het verschil is gegroeid tot vijf punten, zodat de Kamper ploeg met een lekker gevoel de winterstop ingaat.

Go-Ahead Kampen had het in de eerste tien minuten erg lastig. FC Zutphen speelde in een 5-3-2-opstelling en daar Go-Ahead moeite mee. In de eerste tien minuten liet de thuisploeg drie grote kansen liggen. Daarna kwam de wedstrijd in evenwicht. In de 29ste minuut kwam Go-Ahead op voorsprong. Na een goede actie van Arjan Wiegers scoorde Madih Doufikar. Daarna was Go-Ahead nog enkel e keren gevaarlijk. Jeroen van den Bosch raakte de lat.

In de tweede helft ontstond een open wedstrijd met kansen over en weer. In de 58ste minuut ging de bal op de stip na een overtreding van Jeroen van den Bosch. Tom de Haan schoot de strafschop binnen. Vervolgens vervulde Jurrian Zandbergen als invaller een belangrijke rol. Hij kopte twee keer raak uit een corner (74ste en 85ste minuut). De wedstrijd leek gespeeld, maar FC Zutphen kwam sterk terug. In de 87ste minuut viel de 2-3. Twee minuten later stond het weer gelijk. Bij beide doelpunten zag de Go-Ahead-defensie er niet goed uit. Go-Ahead zette daarna alles op alles om toch nog de zege te grijpen en dat lukte. In blessuretijd kapte Wiegers naar binnen en lepelde de bal vervolgens op prachtige wijze in de kruising.

Trainer Edwin van Nijen roemde de mentale veerkracht van zijn team. “Na de 3-3 zijn we niet in elkaar gezakt, maar zijn we voluit gegaan. Dat is knap.” Go-Ahead gaat als ‘herbstmeister’ de winterstop in. Van Nijen kan terugkijken op een zeer geslaagde eerste seizoenshelft. “We hebben 32 punten gehaald in dertien wedstrijd. Dan doe je het heel goed.”

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 17 uur geleden
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21