Afbeelding

Kerstdiner voor minderbedeelde: Horecaman hoopt op sneeuwbaleffect

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN – Yilmaz en Appie van Grand Café Efes hopen op een sneeuwbaleffect. Niet dat ze de illusie hebben dat het een witte Kerst wordt. Nee, met een sneeuwbaleffect doelt Yilmaz op de actie om op Eerste Kerstdag een gezelschap van dertig personen te trakteren op een kerstdiner; mensen die zich die luxe zelf niet kunnen permitteren.

“Het zou prachtig zijn wanneer andere ondernemers zich volgend jaar bij ons aansluiten”, zegt Yilmaz over het diner dat hij in samenwerking met het Leger des Heils houdt. Dat wil zeggen dat het Leger des Heils de link was tussen Efes en de doelgroep.

Volgens Yilmaz gaat het om inwoners van de gemeente Kampen die het financieel niet breed hebben en waarvan een deel misschien ook wel eenzaam is. Bij het Leger weten ze  wie hiervoor in aanmerking komt, aldus Yilmaz.

En die groep is volgens de ondernemer groter dan menigeen denkt. “Ik hoef je niet te vertellen dat het geen makkelijke tijd is. Minderbedeelden mogen we, in de decembermaand maar ook daarbuiten, niet in de kou laten staan. Het aantal mensen dat moeite heeft om rond te komen is de laatste jaren alleen maar gegroeid. Dan heb ik het dus over de groep die onder de armoedegrens leeft. Iets dat je ook terugziet bij een instelling als de voedselbank. Daar wordt steeds vaker een beroep op gedaan en dat is niet voor niets.”

Dat gezegd hebbende spreekt Yilmaz graag zijn waardering uit voor de voedselbank. Zijn complimenten gaan evenzeer uit naar het Leger des Heils. “Wij trakteren op een diner, maar dat is een enkele middag. De vrijwilligers van het Leger des Heils en de Voedselbank Kampen zijn dagelijks bezig met de doelgroep. Zij verdienen alle lof.” Yilmaz hoopt zoals gezegd, dat andere ondernemers volgen. “We hebben een grote verwarmde tent van IJsselzicht uit Wilsum opgezet op de Plantagemarkt, maar wat mij betreft staat er volgend jaar een nog veel grotere tent. Wie mee wil doen, kan mij benaderen." Voor deze keer regelt Yilmaz in elk geval nog een collectebus van het Leger. Daar kunnen Kampenaren doneren voor de doelgroep.