Tennekes

KHC tevreden de winterstop in

KAMPEN – KHC heeft de eerste helft van de competitie goed afgesloten. In eigen huis won de Kamper formatie met 3-1 van DETO. Door dit resultaat staat KHC op een zesde plek in de eerste klasse D en dat stemt tot tevredenheid.

Voor aanvang van de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van oud-bestuurslid Ad van Ooijen senior

van de supportersvereniging, die vorige week is overleden.

KHC en DETO gingen aftastend van start. Beide teams wilden de winterstop in zonder nederlaag en dat was te zien. DETO kreeg in de beginfase de beste kansen om de score te openen. Zo kreeg de ploeg uit Vriezenveen een vrije kopkans, maar de inzet kwam tegen een rug van een medespeler aan, waardoor KHC goed weg kwam.

In de 13e minuut was KHC voor het eerst gevaarlijk. Een inzet van Tom Diender belandde in de handen van de doelman. Zeven minuten later viel de 1-0. Na een individuele actie haalde Burak Alp verwoestend uit.

Daarna gaf KHC enige tijd teveel ruimte weg en creëerde DETO enkele goede kansen. Toch was het KHC dat wederom tot scoren kwam. In de 36ste minuut maakte Kevin Isidora 2-0 via een fraaie uithaal. DETO kreeg net voor rust nog een prima kans door een uitglijer van Jarron de Lange, maar de bezoekers wisten hier niet van de profiteren.

Na de thee zag het publiek een zeer vermakelijk duel met kansen aan beide kanten. KHC wist de voorsprong in de 58ste minuut uit te breiden. Na goed doorzetten van Joël Visscher scoorde Erik Post. Drie minuten later deed DETO wat terug. In de slotfase had KHC het moeilijk, maar keeper Demi Loet Loetoer en de paal stonden een treffer van DETO in de weg. Aan de andere kant liet KHC enkele grote kansen onbenut.

KHC is middenmoter, maar in de sterke eerste klasse D blijft het oppassen. Het verschil met de degradatiezone is niet groot. Nummer elf (nacompetitieplek) Sparta Enschede heeft maar vijf punten minder.