ChristenUnie stelt vragen over Verkeerscirculatieplan Binnenstad

Algemeen

Vorige week donderdag is in de gemeenteraad van Kampen de startnotitie voor een nieuw Verkeerscirculatieplan Binnenstad behandeld. Tijdens de behandeling heeft de fractie van de ChristenUnie aangegeven dat de herinrichting van de Ebbingestraten niet kan wachten op de vaststelling van een nieuw plan.

De oorspronkelijke planning was dat direct na de afronding van de nieuwbouw Margaretha, de Ebbingestraten opnieuw ingericht zouden worden.

Het college wil de herinrichting van de Ebbingestraten nu uitstellen totdat het nieuwe

Verkeerscirculatieplan wordt vastgesteld in juli 2017.

Het argument van het college is dat er aanvullende verkeersmaatregelen nodig zijn bij het instellen van éénrichtingsverkeer op de Ebbingestraten om te voorkomen dat er extra sluipverkeer op Vloeddijk en Burgwal ontstaat.

De ChristenUnie-fractie vindt dat bij het onderzoek dan ook het eerder genomen besluit om op een deel van de Ebbingestraten éénrichtingsverkeer in te stellen heroverwogen moet worden. Daarnaast is de fractie van mening dat het nu al instellen van een verbod op doorgaand vrachtverkeer helpt om de verkeersveiligheid op de Ebbingestraten te vergroten.

ChristenUnie raadslid Jan Willem Schutte: als we steeds meer voorzieningen naar de binnenstad halen zoals het cultuurcluster in de van Heutzkazerne heeft dat automatisch tot gevolg dat de verkeersbewegingen toenemen. Het is dan belangrijk om een goede verkeerscirculatie voor bezoekers van de binnenstad te regelen zodat de bereikbaarheid geborgd is en sluip- en zoekverkeer voorkomen wordt.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00