Afbeelding
Tennekes

Guido Vlierhuis aan de slag bij OWIOS

· leestijd 1 minuut Sport

OLDEBROEK - Guido Vlierhuis wordt met ingang van het nieuwe voetbalseizoen de nieuwe hoofdtrainer van OWIOS. De 40-jarige Kampenaar tekende een contract voor één seizoen. Vlierhuis volgt Erwin Brem op, die bezig is aan zijn vierde seizoen bij de club uit Oldebroek en na dit seizoen vertrekt.

Zowel OWIOS als Guido Vlierhuis hebben de intentie uitgesproken voor een langer samenwerking dan één jaar. Vlierhuis was twee jaar hoofdtrainer van DOS Kampen en vond het daarna welletjes. "Ik heb als speler de erevaring gehad dat een trainer te lang bleef. Dat wil ik bij mijn eigen club voorkomen", liet Vlerhuis in december 2014 weten. Daarna slaagde hij er niet in om een nieuwe club te vinden.

OWIOS is een nieuwe uitdaging voor Vlierhuis, die als speler jarenlang uitkwam voor DOS Kampen in de hoofdklasse en de eerste klasse en negen jaar actief was als jeugdtrainer bij DOS. "Na jarenlang bij mijn eigen club DOS Kampen werkzaam geweest te zijn, was ik toe aan een nieuwe uitdaging om mezelf verder te ontwikkelen. In OWIOS heb ik een nieuw voetbalbolwerk gevonden en onze ambities en zienswijze komen overeen. Ik ben zeer verheugd om hoofdtrainer te worden van OWIOS en ik hoop bij te dragen aan de verdere groei van OWIOS."

De club heeft de ambitie om de komende jaren verder te groeien op de ingeslagen weg. "Vlierhuis heeft laten zien dat hij op een positieve manier, zowel het team als individuele spelers, beter kan maken. Daarnaast heeft hij ook oog voor meer dan alleen het eerste elftal", aldus voorzitter Jacko van den Bosch van OWIOS.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.