Deltasteur sluit 2015 af met een zege in Twello

· leestijd 2 minuten Algemeen

Afgelopen zaterdag stond als laatste wedstrijd van kalenderjaar 2015 voor Deltasteur het treffen met Proteus uit Twello op het programma. De nummer acht en vijf van de ranglijst troffen elkaar onder tropische omstandigheden in zwembad De Schaeck. Uiteindelijk zouden de drie punten in de tas mee naar Kampen genomen worden. Door de 11-13 overwinning klimt Deltasteur ook een plek op de ranglijst en staat het nu op de zevende plaats.

Voorafgaand aan de wedstrijd leek vast te staan dat het een zware wedstrijd zou worden voor Deltasteur. Proteus liet zien tegen vrijwel iedere opponent een waardig tegenstander te zijn en daarbij had het spelen in (te) warm water de laatste jaren niet tot een bevorderend effect geleid voor de Kampenaren.

In de eerste periode kreeg Deltasteur weer met de bekende ‘kwaal’ te maken. Zoals wel vaker dit jaar was het de tegenstander die beter uit de startblokken kwam en na anderhalve minuut spelen stond er al een 2-0 achterstand op het scorebord. Zoals ook in eerdere wedstrijden liet Deltasteur zich hierdoor niet van de wijs brengen. Met twee daadkrachtige schoten van midvoor Erwin Rotman en een beweeglijke actie van Chris Bos werd de periode afgesloten met een 3-3 tussenstand.

In de tweede periode zou Proteus haar dadendrang laten gelden. Met de aanval in het ondiepere gedeelte van het bad kreeg Deltasteur moeilijk vat op de fysieke ploeg uit Twello en dit leidde tot een aantal uitsluitingen aan Kamper zijde. Hierdoor wist Proteus verdiend op voorsprong te komen. Twee doelpunten van Dennis Bos wisten hierin de schade nog enigszins te beperken. Tussenstand na twee periodes: 7-5.

Ook in de derde periode wist de ploeg uit Twello het initiatief in de wedstrijd te behouden. Het spel werd aan beide kanten meer fysiek en afgesproken werd om niet alleen de midvoor te zoeken, maar meer beweging in de ploeg te krijgen. Doelpunten over en weer zou leiden tot een 9-8 tussenstand. Met name aan het eind van de periode werd duidelijk dat Proteus het moeilijk had met de vele zwemacties en dat er in de vierde periode mogelijkheden lagen in conditioneel opzicht.

In de vierde periode knalde Deltasteur uit de blokken. Al na dertien seconden kwam het Kamper vlaggenschip met een treffer van Erwin Rotman voor het eerst op gelijke hoogte. Dit bleek het moment dat Proteus de grip over de wedstrijd zou verliezen. Een geplaatst afstandsschot van Dico Eenkhoorn bracht Deltasteur, met nog een kleine 6 minuten te spelen, voor het eerst op voorsprong. Slechts eenmaal wist Proteus nog op gelijke hoogte te komen, maar een ziedend schot van Jeffrey Metselaar en een afgeronde één op één situatie van Erik van Dijk leek de wedstrijd in het slot te gooien. Een mooi afgeronde man meer situatie van Dico Eenkhoorn bracht de eindstand uiteindelijk op 11-13.

Door deze overwinning klimt Deltasteur naar de zevende plek en heeft de ploeg zich als promovendus in de derde klasse bond ontwikkeld als een stabiele middenmoter. De eerstvolgende wedstrijd zal op 16 januari 2016 gespeeld worden in Meppel tegen De Reest. De Meppelers bezetten op dit moment de voorlaatste positie en zijn nog puntloos. Echter, op basis van gespeelde oefenwedstrijden in vorige seizoenen, zal deze ploeg absoluut serieus genomen moeten worden en zal een resultaat dan ook niet vanzelfsprekend zijn.

Periodestanden: 3-3; 4-2; 2-3; 2-5

Doelpunten: Erwin Rotman (5x), Dennis Bos, Erik van Dijk & Dico Eenkhoorn (2x), Chris Bos & Jeffrey Metselaar (1x).

Manmeer: 4 uit 5

Manminder: 3 uit 5

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 8 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 14 uur geleden