Afbeelding
Gerard Meijeringh

Hanzeshow blijft regionale trekker

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Kleindierenvereniging Kampen & Omstreken kijkt tevreden terug op de 28ste editie van de Hanzeshow die afgelopen weekeinde plaatsvond in de KHC-hal. Met name het aantal dieren en de grote variatie stemde tot tevredenheid.

Na de teleurstelling van vorig jaar kon Kleindiervereniging Kampen & Omstreken wel een oppepper gebruiken inzake de Hanzeshow. In 2014 ging er een streep door het evenement vanwege de vogelgriep. “Dat was een behoorlijke teleurstelling. Het is altijd afwachten of inzenders weer bij je terugkomen”, aldus secretaris Alexander van Ittersum van Kampen & Omstreken.

Dat was wel het geval. Met 1100 dieren, van grote ganzen, fazanten tot kippen en konijnen, zat de zaal bijna vol. “Daar zijn we heel blij mee. En er was ook veel variatie in rassen en klassen. Zo kon het publiek bij de Hanzeshow de Jersey Giant, het grootste kippenras ter wereld en de Serama, het kleinste kippenras, met eigen ogen bekijken. "Dat is een mooi contrast." De dieren werden vrijdag overdag gekeurd door een deskundig keurmeesterkorps. De tentoonstelling was geopend voor het publiek op vrijdagavond vanaf 19.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

De kleindierensport heeft het moeilijk in Nederland. “De sport vergrijst. Dat zie je ook terug in minder inzendingen bij bepaalde shows." De kleindierenvereniging uit Kampen heeft echter weinig te klagen. “We hebben een behoorlijke aanwas van jonge leden. En die zijn behoorlijk fanatiek.“ Door de vergrijzing van de sport is het aantal shows verminderd, maar er blijft muziek zitten in de Hanzeshow. “We doen ook flink aan PR via de media en Facebook. We hebben altijd een goede sfeer, de bereikbaarheid is goed en de zaal is altijd leuk aangekleed. Bovendien weten mensen dat de dieren bij Hanzeshow altijd goed worden verzorgd. Daar zorgt onze voedercommissie voor, dit keer onder leiding van Marieke Zwep.