Project De Stads Winkel na anderhalf jaar ten einde gekomen

Algemeen

KAMPEN - Het project Stads Winkel aan de Oudestraat 116 is, na anderhalf jaar, tot een eind gekomen. De Stads Winkel was een verbinding tussen de Ondernemers Vereniging Kampen (OVK), gemeente Kampen en provincie Overijssel en Rijkswaterstaat.

Het project is, zo stellen de initiators in een gezamenlijk persbericht, ‘succesvol afgerond en heeft vele vruchten afgeworpen in de binnenstad van Kampen’. De Stads Winkel maakte onderdeel uit van de pilot ‘Kampen Opent Poorten’ en werd mede gesubsidieerd door de provincie Overijssel. De insteek was om winkeliers, beleidsmakers en andere deskundige partijen samen oplossingen te laten bedenken voor de leegstand in Kampen.

Ook was de winkel het decor van de ‘kavelwinkel’ vanuit de gemeente Kampen. Geïnteresseerden konden in de winkel terecht voor informatie over beschikbare bouwkavels van de gemeente. Zij kunnen hiervoor nu weer terecht in het gemeentehuis of op de website www.kavelsinkampen.nl. De provincie Overijssel betrok samen met Rijkswaterstaat een deel van de winkel met voorlichting over het project ‘Ruimte voor de Rivier IJsseldelta’. Ruimte voor de Rivier IJsseldelta heeft nu een eigen projectkantoor aan het Engelenbergplantsoen 5 in Kampen.

Volgens de betrokkenen is onder andere ‘Onze Winkel’, een pop-up store waar kleine ondernemers tijdelijk ruimte kunnen huren om hun al dan niet zelfgemaakte producten te verkopen, een succes gebleken.