Afbeelding
Eva

Jeugd in de ‘Glazen Kerk’ voor Serious Request

Algemeen

KAMPEN - Geïnspireerd door de jaarlijkse benefietactie Serious Request hebben jongeren van de Burgwalkerk en Open hof meegedaan aan een eigen initiatief. Afgelopen zondag hebben zij een nacht wakker doorgebracht in de ‘Glazen Kerk’.

Voor deze actie lieten zij zich sponsoren door familie en bekenden. Ze haalden 1.400 euro op. Het geld is dit jaar specifiek bestemd voor kinderen in conflictgebieden.

Zondagochtend waren de jongeren al vroeg in de kerk. Ze hebben samengewerkt met de kinderen van de kindernevendienst en knutselden allerlei kerstversieringen die na de dienst verkocht werden. Verder werden er statiegeldflessen ingezameld en werd er een deurcollecte gehouden. Om 21.00 uur kwamen ze weer naar de kerk om zich voor te bereiden op de lange, waakzame nacht. Gedurende de avond en nacht kwamen er veel mensen langs om mee te doen met spelletjes en games of gewoon voor de gezelligheid. Na een gezamenlijk ontbijt vertrok iedereen weer naar huis en…vermoedelijk naar bed. Het ingezamelde geld wordt door een groep jongeren persoonlijk naar het Glazen Huis in Heerlen gebracht.