Zalk en Hooisma na dit seizoen uit elkaar

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

ZALK – Jan Hooisma vertrekt aan het einde van dit seizoen als hoofdtrainer bij Zalk. Hij is bezig aan zijn tweede seizoen bij de vierdeklasser.

“Jan had bepaalde verwachtingen. Wij ook. Van beide kanten is er niet uitgekomen wat we ervan hadden verwacht”, zegt Johan Boeve namens de technische commissie van Zalk. Jan Hooisma beaamt dat. “Het is me tegengevallen. Ik voel me momenteel niet op mijn plek. Ik heb altijd de jeugd gedaan. Dat was hartstikke mooi. Nu krijg ik als hoofdtrainer van Zalk wekelijks te maken met de wetten van de vierde klasse. Op een dinsdag tien man op training, of ploegen die elke keer op een bepaalde manier het veld ingaan. Dat valt me allemaal heel erg tegen. Eerst was er bij mij sprake van verwondering, maar dat sloeg om in frustratie. Dan moet je eerlijk zijn. Dit is niet wat ik wil.” Wel is Hooisma erop gebrand om het seizoen af te maken. “Als ik ergens aan begin, maak ik het af. Ik wil dit goed afmaken. Ik zie nog mogelijkheden. We willen het onderste uit de kan halen. Zo hebben we dat afgesproken.”

Na het beladen duel tegen Wilsum is er namens spelers en staf van het eerste elftal een stuk op de site van Zalk geplaatst, waarin excuus wordt aangeboden voor gedragingen binnen en buiten het veld. De kosten voor de opgelopen kaarten worden terugbetaald aan de vereniging. Daarnaast is beloofd dat iedereen zich in de tweede seizoenshelft volledig zal richten op naam- en eerherstel van de club.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.