Afbeelding
Restaurant Swagat

Restaurant Swagat trakteert vluchtelingen op diner

· leestijd 1 minuut Algemeen

Komende dinsdag en woensdag ( 29 en 30 december) zullen vier gezinnen genieten van de gastvrijheid van restaurant Swagat in Kampen. De eigenaren van restaurant Swagat, Aiman en Santoshi Samal zijn als vluchteling vanuit Bhutan naar Nederland gekomen. Zij hebben 13 jaar in een vluchtelingen kamp in Nepal gewoond. Ze hebben daar gestudeerd en elkaar gevonden.

Daarna zijn ze in ons land komen wonen en sinds 2,5 jaar hebben ze dit Indiase restaurant. De discussie over de vluchtelingen raakt hun zeer. Daarom willen ze in deze Kersttijd vier gezinnen een hart onder de riem steken en verwennen met een lekker diner. Naar aanleiding van een oproep op Facebook en de nieuwsbrief zijn er diverse tips binnen gekomen.

De mensen die voorgedragen zijn hebben allemaal hun eigen verhaal. Twee gasten zijn inmiddels vrij bekend. Dat zijn Margarita en Irina Alexandrova. Zij zijn opgegeven omdat ze op dat moment nog onzeker waren of ze konden blijven in Nederland. Dit etentje was bedoeld om hen een steuntje in de rug te geven. Inmiddels is gebleken dat ze mogen blijven. En dan is het etentje een mooi moment om dat samen te vieren. Daarnaast zal ook het gastgezin van Margarita en Irina gaan genieten van een heerlijk diner.

Bij de twee andere mensen die voorgedragen zijn stond voorop dat ze heel veel voor hun mede-vluchtelingen doen. Ze tolken regelmatig en helpen mensen met papierwerk of bij afspraken. Deze inzet voor anderen vinden wij geweldig en vinden wij ook een heerlijk etentje waard.

Alle mensen die deze vier gezinnen opgegeven hebben zullen als dank bij hun volgende bezoek aan het restaurant een lekkere fles wijn van het huis krijgen.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 13 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 18 uur geleden