Afbeelding
Boudewijn Berends

Tieners Rehobotschool halen 2244 euro op voor actie Serious Request

Algemeen

KAMPEN - Twee initiatiefrijke meisjes van 10 jaar uit Kampen hebben 2244 euro ingezameld voor Serious Request, de actie van het Rode Kruis en 3FM. De tieners hebben samen met hun school een grote actie opgezet op om geld in te zamelen voor het goede doel.

Op de Rehobothschool in Kampen werd voor dit doel op woensdag 16 december een grote markt georganiseerd (Our Serious Market) waarbij de kinderen van school zelfgemaakte spullen gingen verkopen. Maar ook werd er speelgoed van hen zelf verkocht.

Ouders, verzorgers en opa’s en oma’s van deze school kregen een uitnodiging om daar de eigen gemaakte spullen te komen kopen. “We wilden de kinderen ook leren dat we het zelf zo goed hebben hier en dat we best iets kunnen missen”, aldus een woordvoerder van de school.

Ook werden er op school spelletjes gedaan tegen betaling. En op het schoolplein was er een Food Market. Daar werden allerlei lekkernijen verkocht. Vers gerookte zalm, broodjes beenham, hamburger en knakworst

Naast de vele ouders, opa’s, oma’s en kinderen kwam er ook voor de meiden speciaal nog ‘hoog’ bezoek. Burgemeester, Bort Koelewijn had de tijd genomen om naar de Rehobothschool te komen en de meiden op te zoeken. Hij was erg trots op ze en vond het een fantastisch initiatief. Lianne en Zuni hebben de burgemeester een rondleiding gegeven door de school, mochten zijn ambstketting nog even om hebben en hebben samen met hem nog geposeerd bij hun eigen Glazen Huis.

Het bedrag is afgelopen zaterdag afgeleverd in Heerlen. De plek waar Het Glazen Huis dit jaar stond.