Afbeelding

Van Vlijmen piekt op juiste moment en gaat alsnog naar WK

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE – Het damespaar Janiek van Vlijmen (Kampen) en Lotte Mooren (Hattem) van Wilhelmina hebben vlak voor het einde van het jaar een topprestatie neergezet. Bij de derde kwalificatiewedstrijd in Zwolle wist het duo zich alsnog te plaatsen voor het WK Sportacrobatiek door te voldoen aan de felbegeerde limiet.

In 2015 wist het acroduo zich te plaatsen voor het EK Acrogym, dat in oktober werd gehouden in Riesa. In de tempo-oefening kwam het tweetal net tekort voor de finale. Van Vlijmen en Mooren eindigden als zevende en waren eerste reserve. Met de balansoefening wisten ze zich wel te plaatsen voor de finale (zesde plek). In de allroundfinale legden ze beslag op een zevende plaats. Van Vlijmen en Mooren kwamen toen nog uit in de klasse junioren 2. Als beloning werden de twee sporters op 9 oktober gehuldigd in de acrohal in Kampen. De grote vraag was toen of het tweetal wel door zou gaan, aangezien ze de stap moesten maken naar de senioren. Van Vlijmen vroeg zich af of alles te combineren was met haar studie. Uiteindelijk besloten de twee acrogymnasten er vol voor te gaan. In korte tijd moesten Van Vlijmen en Mooren zich opwerken naar het hogere seniorenniveau. Door het maken van veel traininingsuren slaagden ze in hun opzet.

Op 6 december tijdens het eerste kwalificatiemoment in Den Bosch kwamen ze door een foutje 0.600 punt tekort voor de lage limiet. Op 20 december ging het zeer goed en behaalden ze in Zwolle de hoge limiet.

Vervolgens hing alles af van de laatste kwalificatiewedstrijd op 30 december. In Zwolle moest de lage of hoge limiet nog één keer behaald worden om een WK-ticket te bemachtigen. Dat lukte. Op 0.100ste punt van de hoge limiet werd de lage limiet ruimschoots behaald. Als enige seniorenteam sportacrobatiek van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) mogen Van Vlijmen en Mooren eind maart afreizen naar China (Putian) om mee te doen aan het WK.