Afbeelding
Gerard Meijeringh

Trainer Han Hanekamp krijgt de tijd om verder te bouwen bij DOS Kampen

Sport

(door Gerard Meijeringh) KAMPEN – Hoofdtrainer Han Hanekamp en assistent-trainer Meloudi Zaki zitten ook volgend seizoen op de bank bij DOS Kampen. Beide trainers hebben hun contract met een jaar verlengd. Dat stelt Hanekamp in de gelegenheid om verder te bouwen bij DOS Kampen.

Vlak voor de Kerst hadden beide trainers een evaluatiegesprek met DOS. “Beide kanten waren positie. We zijn niet voor een jaar na DOS gekomen. De club en de spelers waren ook positief.”

Volgens de Kamper trainer heerst er tevredenheid over de individuele ontwikkeling van speler en het team. “Dat was onze subdoelstelling. Dat vormt een goede basis om het contract te verlengen.”

De hoofddoelstelling dit seizoen is zorgeloos in het linker rijtje van de tweede klasse H eindigen. “We zijn niet ontevreden, maar ook niet geheel tevreden. We hadden zo’n vier á vijf punten meer moeten hebben.” DOS begon stroef, maar gaandeweg begon het beter te lopen. “We hadden meer uit de eerste fase van de competitie moeten halen. Daarna hebben we het wel goed opgepakt.”

Hanekamp wil verder bouwen met zijn jonge ploeg. “We moeten voetballend verbeteren en bepalender zijn.” Volgens Hanekamp moet DOS op bepaalde momenten in een wedstrijd meedogenlozer worden. Wedstrijden leren winnen en lezen. Weten wat er nodig om in bepaalde wedstrijden wel een goed resultaat te behalen. “Niet altijd gefocust zijn op een overwinning. Ik wil niet afhankelijk zijn van een tegenstander. Soms is verstandig om genoegen te nemen met een gelijkspel. En als je in een bepaald deel van de wedstrijd beter bent, moet je beslissend zijn en meer afstand nemen. Dan gooi je de wedstrijd in het slot. Uiteindelijk ga je dan beter presteren."