Afbeelding
Aangeleverd

Boksen met de wethouder

Partnerbijdrages

De Ondernemersvereniging IJsselmuiden hield op 12 januari 2016 de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Daarbij werd het welbekende concept van borrel met bitterbal aan de kant gezet. In plaats daarvan konden ondernemers letterlijk de boksring in. Vanaf die plek konden zij sparren met het aanwezige college van burgemeester en wethouders (B en W) over wat hen bezighoudt.

De 35 tot 40 aanwezige ondernemers maakten gretig gebruik van de mogelijkheid om in gesprek te gaan met de gemeente. Zo bleken met name de industriegebieden op Spoorlanden, Zendijk en Kampen de gemoederen bezig te houden. Wethouder Geert Meijering beantwoordde hierover de nodige vragen. Zoals het goede sporters betaamt, werd na afloop van een rondje boksring gemoedelijk het glas geheven en een vorkje geprikt van het buffet.

Het bestuur van Ondernemersvereniging IJsselmuiden blikt tevreden terug op de nieuwjaarsreceptie. ‘’Het feit dat het college van B en W aanwezig was, onderstreept dat onze inspanningen om bruggen te slaan tussen ondernemers en gemeente lonen’’, aldus bestuurder Jos Felix. ‘’Ondernemers moeten zelfstandig waarschijnlijk veel meer moeite doen om met het gemeentebestuur in contact te komen.’’

Opmerkelijk was dat het bestuur ‘beide kanten van de brug’ beschouwt als één gemeente. De gemeentelijke herindeling is al lang geleden, en voor hen is IJsselmuiden dan ook een vanzelfsprekend onderdeel van de gemeente Kampen. Tijdens de receptie bleek wel dat ondernemers uit IJsselmuiden dit niet altijd zo ervaren. Er ligt dus nog een uitdaging om de brug tussen IJsselmuiden en Kampen verder uit te bouwen.