Afbeelding
Nick de Vries

Boer Diervoeders mag naar Melmerpark van college

Algemeen

KAMPEN - Boer Diervoeders mag van het college van burgemeester en wethouders verhuizen naar een nog te bouwen winkelverzamelgebouw op het Melmerpark, ondanks het feit dat het bestemmingsplan hiervoor geen ruimte biedt. Boer moet wel stoppen met de detailhandel op de huidige locatie aan de constructieweg 35.

Tuincentrum Groenrijk had een vergunning aangevraagd voor een winkelverzamelgebouw aan de Zambonistrarat 11. Zij wil zich hier samen met Boer en een nog te vinden winkel vestigen.

De vestiging van het tuincentrum tot maximaal 5000 vierkante meter is op Melmerpark toegestaan. Aanvankelijk werd gedacht aan het noord-westelijke deel van Melmerpark, maar dit perceel bleek te groot voor een nieuw winkelcentrum.

De handel van Boer Diervoeders ligt anders. De groothandel van Boer is toegestaan op Melmerpark, maar de handel in dieren en dierbenodigdheden niet. Het college wil hier van afwijken, omdat zij het wenselijk vindt dat de detailhandel op het Melmerpark geconcentreerd wordt. In het geval van Boer moet de ondernemer dan dus de detailhandel aan de constructieweg staken.

Binnenstadondernemer Tony Korteschiel maakte eerder, onder andere in deze krant, bezwaar tegen de aanstaande verhuizing van concurrent Boer Diervoeders naar het Melmerpark. ?Met deze zaak erbij wordt het Melmerpark een gemakscentrum die te veel gaat concurreren met de binnenstad en deze langzaam leegtrekt, vindt hij.

Om het plan doorgang te laten vinden moet de gemeenteraad nog een verklaring van geen bedenkingen afgeven. In de ontwerpvergunning wordt aandacht besteed aan de bezwaren van Korteschil. Hij heeft vervolgens de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen.