Go-Ahead Kampen verspeelt zege in slotfase

VRIEZENVEEN – Go-Ahead Kampen leek zaterdag met een 1-2 zege weg te gaan bij DETO, maar in de slotfase kwam de ploeg uit Vriezenveen toch nog langszij. Een domper voor de koploper in de eerste klasse D, die SDV Barneveld twee punten dichterbij zag komen. “We hebben veel kansen niet benut. Dat maakt het extra zuur. Maar we hebben ook wel eens aan de andere kant van de medaille gezeten”, aldus Go-Ahead-trainer Edwin van Nijen.

Go-Ahead Kampen begon niet goed aan de wedstrijd. Nadat DETO in de beginfase een goede kans liet liggen, viel in de 10e minuut wel de 1-0. Uit een goede voorzet scoorde Tom Prumers. Zo’n minuut later stond het alweer gelijk. Samir Merraki draaide weg van zijn tegenstander en maakte vervolgens goed af. Daarna was Go-Ahead voor rust enkele gevaarlijk, maar Jurrian Zandbergen, Madih Doufikar en Merraki scoorden niet.

Direct na rust kwam Go-Ahead goed weg bij een kans voor DETO. Daarna had Go-Ahead het beste van het spel. Nadat een poging van afstand van Madih Doufikar net over het doel ging, kwam Go-Ahead in de 69ste minuut op voorsprong via Nick van der Kooi. Daarna kreeg Go-Ahead enkele keren de gelegenheid om de score uit te bouwen. Dat lukte niet en dat gaf DETO de gelegenheid om toch nog een punt te pakken. In de 89ste minuut schoot Klaas Nieuwenhuis de gelijkmaker tegen de touwen. Daarna waren beide ploegen nog dicht bij een zege. Prumers liet een grote kans liggen. In de tegenaanval verscheen Zandbergen alleen voor de keeper, maar ook hij kreeg de bal er niet in.

De late gelijkmaker was een domper voor Go-Ahead. “Het is zonde dat we het hier hebben laten liggen. Maar we hebben goed gevoetbald en meer kansen gecreëerd dan tegen SDV Barneveld. Daar kunnen we verder mee.”