Tennekes

KHC verrassend ten onder tegen hekkensluiter

KAMPEN – KHC heeft zaterdag een verrassende nederlaag geleden tegen hekkensluiter Enter Vooruit (2-4). De ploeg kende een valse start. Na ruim vier minuten keek de Kamper ploeg al tegen een 0-2 achterstand aan. Deze klap kwam KHC niet meer te boven.

KHC kende een dramatisch begin. Al in de 2e minuut liep het averij op. Uit een goede aanval scoorde Wout Velten. KHC liet zich echter wel erg gemakkelijk verschalkten. Twee minuten later gebeurde dat opnieuw: 0-2. Het duurde even voordat KHC bekomen was van de schrik. Na een kwartier het eerste wapenfeit van KHC. Een inzet van Tom Diender ging naast. Tien minuten later schoot Karim Gabara over. In de 29ste minuut sloeg een verdediger van Enter Vooruit, bij een corner van KHC, de bal weg. De arbiter legde de bal op de stip. Arjan Bults miste echter jammerlijk. Zijn inzet werd gestopt door de keeper. Een minuut later ging de bal echter weer op de stip vanwege hands. Een zware beslissing. Nick Notrot maakte geen fout vanaf de strafschopstip. In de 33ste minuut werd een schot van Leroy Knol met moeite onschadelijk gemaakt door de keeper. Vlak voor rust kreeg Tom Diender de kans om KHC op gelijke hoogte te brengen, maar de spits wilde het te mooi doen. Zijn inzet met buitenkantje rechts was een eenvoudige prooi voor de keeper.

Na rust hoopten de KHC-supporters op een verder herstel van de thuisploeg, maar ze kwamen bedrogen uit. Evenals voor rust maakte KHC achterin een matige indruk. Dat werd de ploeg in de 53ste fataal. Simpel werd de achterste linie van KHC aan flarden gespeeld (1-3). Deze tik kwam KHC niet meer te boven. De ploeg zakte weg naar een bedenkelijk niveau. De 1-4 kreeg Enter Vooruit in de schoot geworpen. Een verkeerde terugspeelbal gaf Henri Knol een vrije doortocht naar het KHC-doel. De speler van Enter Vooruit maakte het vervolgens goed af. Daarna ontsnapte KHC aan een nog grotere afstraffing. Met de 1-4 nederlaag en het vertrek van Tom Diender komend seizoen naar DOS Kampen is het leed al zwaar genoeg.

Voorzitter Theo Rietkerk van Go-Ahead noemde de handelswijze van Jubbega 'kwalijk'
KNVB fluit Jubbega terug: competitie dient uitgespeeld te worden Sport 22 uur geleden
Zalk geef zich niet zomaar gewonnen in Lemele Sport 22 apr, 22:15
Burgers gezocht die samen een boerderij op willen richten (3 foto's) 3 foto's instagram 22 apr, 13:21