Afbeelding

Tom Diender zorgt voor ergernis bij KHC met overgang naar DOS Kampen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Tom Diender verruilt KHC komend seizoen voor DOS Kampen. Met die beslissing heeft de spits voor irritatie en teleurstelling gezorgd bij KHC. “Ik voel me lelijk in de steek gelaten”, aldus KHC-trainer Herman Oosterhaar.

Dinsdagavond kreeg Oosterhaar van Diender te horen dat hij na dit seizoen de overstap maakt naar DOS Kampen. “Ik ben diep teleurgesteld in het handelen van Tom. Hij heeft een erecode geschonden. Ik voel me in de steek gelaten. Eerder liet hij weten dat hij nooit weg zou gaan bij KHC en ineens stelt hij me voor een voldongen feit.”

Bij KHC wordt betreurd dat DOS de interesse in Diender niet vooraf heeft gemeld. Volgens Oosterhaar had de overgang invloed op het spel van KHC tegen Enter Vooruit. “Dat heeft invloed op een groep. De spelers zijn alleen maar bezig met randzaken, maar de focus moet gericht zijn op voetbal. De spelers waren drukker met zaken buiten de lijnen dan in het veld. Dat zag je terug. In het begin waren we apathisch.”

De nederlaag tegen de hekkensluiter was een grote verrassing. “Maar wedstrijden tegen de onderste zijn vaak de moeilijkste duels die er zijn.” KHC heeft vaak moeite om het spel te maken, maar Oosterhaar legde wederom een link met de zaak Tom Diender. “Daar is deze ploeg gevoelig voor. Het is een hecht team, binnen en buiten het veld. Maar er is geen man overboord. We moeten de rijen sluiten, maar dat moeten de heren zelf doen.”

Tom Diender wilde niet reageren.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00