UNIEK KORFBALDUEL IN KAMPEN

· leestijd 1 minuut Sport

KAMPEN - Maandag 8 februari wordt in sporthal De Reeve in Kampen een bijzonder korfbalduel gespeeld. Een Kamper selectie neemt het dan op tegen Oranje onder negentien. De wedstrijd gratis toegankelijk en begint om 20.00 uur.

De talenten van de korfbalbond komen al op tijd naar Kampen. ’s Middags om 16.00 uur verzorgen ze een korfbalclinic voor de B-teams van KV DOS Kampen / Veltman en Wit-Blauw / Green Organics. Daarna traint Oranje onder 19 onder leiding van bondscoach Leon Simons in sporthal De Reeve.

’s Avonds wordt de wedstrijd tegen de Kamper selectie gespeeld. Bij Oranje onder negentien speelt ook een Kamper speelster mee. Kim Petersen, opgeleid bij DOS en tegenwoordig spelend voor DOS’46, maakt sinds vijf weken deel uit van de nationale selectie.

Het Kamper team, dat zal spelen in de Kamper shirts, wordt samengesteld uit de selecties van de beide Kamper korfbalverenigingen. Die taak berust bij Cees Visscher. Hij heeft voor de selectie overleg gehad met de trainers van beide verenigingen.

Om alle spelers van zowel Oranje onder 19 als van de Kamper selectie de kans te geven om voluit mee te spelen, wordt de wedstrijd opgedeeld in vier kwarten van vijftien minuten zuivere speeltijd. Voor de korfballiefhebbers is dit een mooie kans om de landelijke talenten te zien spelen. Daarnaast is het lang geleden dat er een Kamper korfbalteam binnen de lijnen kwam. Cees Visscher, die deze wedstrijd heeft georganiseerd: “Vorig jaar organiseerden we als DOS een wedstrijd tegen Oranje onder negentien. Dat was een leuke happening. De verhoudingen tussen de beide Kamper clubs is op dit moment zo goed, dat ik het leuk vond om nu een selectie te maken van beide verenigingen. De reacties van beide clubs zijn ook heel positief geweest op het idee. En ook bij de KNKV viel het idee in goede aarde.”

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 4 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Vermiste vrouw in Emmeloord mogelijk op de bus gestapt naar Kampen 112 23 apr, 15:08
Hoogwater langs het Zwarte Water bij Genne, 28 december 2023.
Nieuw project over Overijsselse watersnoodramp van 1825 Algemeen 23 apr, 14:09
Van links naar rechts: Johan van Heerde van KIJG, wethouder Richard Boddeus, burgemeester Eddy Bilder en Henk Leidekker. Op de achtergrond voorzitter Gerrit Visscher van KIJG.
Record aantallen jonge paling in Kampen en Zwartewaterland Algemeen 23 apr, 14:03