Afbeelding
Rita de Man

Goede prestaties Deltasteur bij Regiosprint Steenwijk

· leestijd 1 minuut Sport

Zaterdag 30 januari vond de Regiosprint plaats in Steenwijk. Met 16 zwemmers trad Deltasteur aan bij de Regiosprint, een wedstrijd met alleen series van 50 meters. Een wedstrijd waarin geknald kan worden op de korte nummers. Alle deelnemers zwommen 50m rugslag, 50m schoolslag en 50m vrije slag. De zwemmers van 14 jaar en ouder zwommen ook nog 50m vlinderslag. De totalen per jaargang opgeteld gaven de nummers één, twee en drie.

Steeds verrassend hoe de zwemmers gedurende het seizoen hun tijden blijven verbeteren. Deze wedstrijd werd maar liefst 38 keer de tijd van een zwemmer verbeterd. Opvallend was dat Jari Hofsink en Gert van ’t Oever twee keer precies dezelfde tijd zwommen in hun race tegen elkaar. Bij de 50m rugslag eindigden beide heren op een tijd van 28,88. Ook de 50m schoolslag ging nek aan nek met allebei een eindtijd van 32,02. Sanne van Dijk zwom een mooie pr van dik twee seconden op de 50m rugslag en Max de Lange verbeterde op deze slag met drie seconden zijn tijd. Mike Muller, Ruth Vahl, Rinze Kroeze, Sanne de Wilde en Monica Faber snoepten weer een paar seconden van hun tijd af op de 50m vrije slag.

Tijdens de medaille-uitreiking kreeg Kevin van Dijk brons omgehangen. Ester, Sabine en Jari kregen het zilver omgehangen en Manon en Gert gingen met goud naar huis. Een mooi resultaat voor Deltasteur bij deze Regiosprint.

De komende week bereiden de zwemmers zich voor op de Limietwedstrijd lange baan op zaterdag 6 februari in Kampen en op de B-Winterkampioenschappen korte baan op zaterdag 6 en zondag 7 februari in Zwolle.

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 13 uur geleden
Afbeelding
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 13 uur geleden