Afbeelding
Quintus

Quintus organiseert 10e Cultuurreis

· leestijd 1 minuut Cultuur

Museum Folkwang in Essen, het culturele centrum van Duisburg én het Keramion in Frechen: dat zijn de ingrediënten van de Quintus Cultuurreis 2016! Deze tiende editie biedt volop keuze en variatie en wordt georganiseerd op zaterdag 19 maart.

De afgelopen tien jaar heeft Quintus cultuurliefhebbers getrakteerd op bijzondere reizen naar Antwerpen, Brussel, Osnabrück en zelfs Japan. Dit jaar gaat de reis naar Essen, Duisburg en Frechen. Het ochtendprogramma bestaat uit een gezamenlijk bezoek aan het Folkwang Museum in Essen, één van de meest gerenommeerde kunstmusea in Duitsland. De belangrijke collectie omvat onder andere stukken van Cézanne, Gauguin, Van Gogh, Kirchner, Manet, Matisse, Munch, Rodin en tal van andere beroemde kunstenaars uit de periode van de Gründerzeit. Het museum bezit bovendien een eersteklas fotografieverzameling met stukken uit de 20ste eeuw, de naoorlogse periode én het heden.

Keuzeprogramma

Na de lunch is er een keuzeprogramma. Je kunt op eigen houtje cultuur snuiven in het centrum van Duisburg met culturele bezienswaardigheden als het Museum Küppersmühle en het Wilhelm-Lehmbruck Museum, Europees centrum voor moderne sculpturen. Een tweede optie is een bezoek aan het Keramion in Frechen. Het unieke, futuristische museumgebouw herbergt een inspirerende collectie moderne en historische keramiek.

Het vertrek van de Cultuurreis op zaterdag 19 maart is om 7.45 uur vanaf Quintus, Vloeddijk 38, Kampen. De prijs bedraagt € 65, -, inclusief vervoer per touringcar, koffie/thee op de heenreis, een lunchpakket en een eenvoudig diner. Interesse? Aanmelden kan voor 7 maart via een inschrijfformulier, te downloaden via de website van Quintus of verkrijgbaar bij de administratie. Het uitgebreide programma is te lezen op www.quintuskampen.nl.

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 10 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 12 uur geleden