Afbeelding

Succesvol NK voor Isala’96 atleten met drie Kamper records

· leestijd 1 minuut Algemeen

APELDOORN - Het NK Atletiek voor Senioren is afgelopen weekend gehouden en wederom was Omnisport in Apeldoorn het strijdtoneel. Voor Isala’96 stonden er sinds lange tijd vijf atleten aan de start van de wedstrijd van het hoogste niveau.

Lieke Bakker en Gejanne Lussenburg opende met het verspringen. Gejanne kwam wegens een blessure aan de voet niet verder van 5.27 en staakte de wedstrijd. Lieke zette de vorm van het NK Meerkamp door en sprong in de voorronde 5.78 meter. In de finalesprong behaalde ze een afstand van 5.83 meter en werd hiermee zesde van Nederland.

Daarna werd er gesprint over 60 meter door Anneloes de Roo en wederom Lieke. Anneloes snelde naar een tijd van 8 seconden precies, Lieke kwam in dezelfde serie tot 7.87 seconden en behaalde hiermee de halve finale. Deze tijd was tevens goed voor een nieuw Kamper record. In de finale kwam Lieke niet verder van 8.02 seconden.

Stephanie Beuling kwam sinds lange tijd weer eens in actie op het hoogste niveau. Met een tijd van 57.90 seconden scherpte ze wederom haar Kamper record aan op de 400 meter. De finale was nog te hoog te gegrepen. Lieke Bakker deed als laatste onderdeel de helft van deze afstand. Op de 200 meter snelde ze naar 25.42 en verpulverde hiermee het Kamper record met dik 2 seconden.

Anneloes de Roo kwam zondag terug voor de 60 meter horden. In de serie van hoog niveau liep ze sterk mee en dat resulteerde in een tijd van 8.86 seconden. Een persoonlijk record. In de halve finale snelde ze wederom naar een knappe tijd van 8.88 seconden. Anneloes kwam 0.07 seconden te kort voor een finale en werd negende. Jeroen van Veen sloot de dag af op hetzelfde onderdeel en liep een solide 8.47 seconden. Ook dit was goed voor een negende plaats, Jeroen kwam 0.04 seconden te kort voor een finale.