Afbeelding

Kampense verdachte moord blijft vastzitten

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Juridisch Persbureau Zwolle)

ZUTPHEN – De 30-jarige Kampense J.S. die verdacht wordt van de moord op een zakenman in een chalet in Ermelo, blijft vastzitten. Dat besliste de rechtbank in Zutphen maandag.

S. is de enige van vier verdachten in deze moordzaak – bekend als de 'chaletmoord – die nog in voorlopige hechtenis zit. Ze werd eind maart 2014 opgepakt op verdenking van het ombrengen van zakenman Ton Kuijf in Ermelo. De man werd op 14 maart 2014 door de brandweer dood aangetroffen in een chalet in Ermelo dat in de brand stond. De man bleek al eerder te zijn omgebracht. De 32-jarige Y.B. verklaarde, na lange tijd gezwegen te hebben, aan een pastoor in de penitentiaire inrichting dat het S. was die de zakenman had omgebracht. Ze zou de man omwikkeld hebben in tape. Toen hij in de chalet ging kijken, zou hij haar met een bijl op het lichaam hebben zien inhakken.

Maar er zijn de nodige vraagtekens gesteld bij de verklaring van B., gaf ook de officier van justitie toe. De raadsman van S. vond het onbegrijpelijk dat op basis van die 'verklaring vol gaten' zijn cliënt als enige in de zaak nog altijd vastzit. Tegen haar spreekt echter dat ze eerder is veroordeeld voor een zaak gericht tegen iemands leven. De rechtbank besloot haar voorlopig nog niet op vrije voeten te stellen. De raadsman had nog diverse onderzoekswensen. Zo is nog altijd onduidelijk op welk tijdstip de zakenman is overleden. Hij wil dat onder meer de brandweerman die het lichaam aan de benen uit het huisje sleepte, gehoord wordt. Ook moeten een schouw en een reconstructie duidelijk maken dat het scenario van B. onmogelijk is. Ook de raadsman van de 31-jarige J.N. uit Kampen vond dit een goed plan. N. werd ook verdacht van moord, maar die verdenking heeft het Openbaar Ministerie laten vallen, zei de officier maandag. Wel wordt ze net als de 33-jarige D.N. uit Hierden nog verdacht van brandstichting, het wissen van sporen en het wegmaken van het lijk.

Een schouw houden in de chalet is mogelijk problematisch. Het wordt nu bewoond en dat zou betekenen dat de hele huisraad eruit moet. De officier van justitie stelde voor om kamers elders na te bootsen voor een reconstructie. Ook een computeranimatie is een mogelijkheid. S. was maandag duidelijk over haar rol. “Ik heb het niet gedaan. Ik wil dat de waarheid boven komt”, zei ze. Op 11 maart beslist de rechtbank over de onderzoekswensen. Mogelijk wordt komende zomer de strafzaak inhoudelijk behandeld.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 11 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 23 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen gisteren
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57