Bijzonder Passie-Paasconcert in Kamper Bovenkerk

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Niek Teune)

KAMPEN – Op 16 maart zal de Bovenkerk het decor vormen van een bijzonder concert. Het Hervormd Mannenkoor IJsselmuiden-Grafhorst en het Hervormd Kerkkoor Kampen hebben de handen ineengeslagen en willen gezamenlijk een prachtige avond te verzorgen. De koren zullen ondersteund worden door soliste Lucie Tromp en vleugelist Wilco Veldkamp. Dirigenten Freddy Veldkamp en Harry Hamer zullen beiden ook als organist dienstdoen.

Voor het Hervormd Mannenkoor heeft het Passie-Paasconcert sinds enkele jaren een prominente plaats binnen de kooragenda. "Het concert rondom Pasen heeft een enorme meerwaarde ten opzichte van een normale uitvoering. Je hebt als koor namelijk iets te vertellen. We gaven ons eerste Passie-Paasconcert in 2014 te Vollenhove. Sindsdien maakt het deel uit van ons jaarlijkse koorprogramma", vertelt tweede voorzitter Herman ten Berge.

Het Hervormd Kerkkoor kent geen jaarlijks terugkerend Passie-Paasconcert. "Wij kiezen ieder jaar opnieuw momenten uit wanneer we een concert gaan geven. Afgelopen jaar hebben wij in Kampen vier concerten gegeven, maar ook in Parijs waren wij tweemaal te beluisteren. Waar we vorig jaar nog bevrijdingsconcerten en kerstconcerten hebben gegeven, is een Passie-Paasconcert alweer wat langer geleden. Daarom is het nu een mooi moment om een dergelijk concert te geven", aldus secretaris Femkelien Engelsman-Klooster.

Bestuurslid Wim Meuleman van het Hervormd Mannenkoor noemt het een uniek concert. "Het betreft twee grote koren, waarbij het Hervormd Kerkkoor zowel uit mannen als vrouwen bestaat. Soliste Lucie Tromp en vleugelist Wilco Veldkamp zullen ook hun medewerking verlenen’, vertelt Meuleman. ‘Onze vaste organist, Harry Hamer, is dirigent van het Hervormd Kerkkoor. Hamer zal ons op het orgel begeleiden terwijl wij zingen. Onze eigen dirigent, Freddy Veldkamp, zal het Hervormd Kerkkoor als organist bijstaan."

Het Passie-Paasconcert gaat op 16 maart om 20.00 uur van start en is rond 21.30 uur afgelopen. De kerk is vanaf 19.30 uur toegankelijk voor publiek. Kaarten kunnen bij de ingang van de kerk worden aangeschaft, maar ook in de voorverkoop. U kunt in IJsselmuiden terecht bij Schrijver Optiek, Markeresplein 9, en Fruithandel G.J. van Lente, Burgemeester Van Engelenweg 155. Ook in Kampen zijn er twee voorverkoopadressen, namelijk Fruithandel G.J. van Lente, Jan van Arkelstraat 75, en Evangelische Boekhandel De Rank, Oudestraat 17. In alle gevallen geldt dat volwassenen voor een toegangsbewijs 5 euro betalen. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen toe.