Afbeelding

Jongerenkoor Hykanon zingt in bijzondere viering op Paaszaterdag

· leestijd 1 minuut Cultuur

IJSSELMUIDEN - Jongerenkoor Hykanon houdt op zaterdag 26 maart om 19.00 uur een bijzondere viering in de Rooms Katholieke kerk in IJsselmuiden aan de Oosterholtseweg 2. De viering heeft als thema ‘Als alles duister is’ naar het gelijknamige lied uit Taizé.

De organisatie vertelt: ““Dood is dood. Of toch niet? Een vraag die mensen al eeuwenlang bezig houdt en in de tijd rond Pasen misschien weer actueler wordt. Op de zaterdag voor Pasen (ook wel stille zaterdag genoemd) staat jongerenkoor Hykanon ook stil bij deze vraag. Op Goede Vrijdag herdenken christenen de kruisiging van Jezus en met Pasen de opstanding, maar wat gedenk je eigenlijk op de zaterdag ervoor? Woorden als leegte, stilte, verdriet maar ook hoop en lichtpuntjes zijn passend voor deze dag.”

Bijzonder samenzijn

Samen met pastor Hans Schoorlemmer (pastoraal werker in de Thomas a Kempis parochie) heeft jongerenkoor Hykanon een meditatieve viering samengesteld waarin bovenstaande woorden terugkomen. Een bijzonder samenzijn, omdat het geen viering met traditionele katholieke elementen is. Zo is er bijvoorbeeld geen communie (avondmaal), zoals dat normaal elke viering gebruikelijk is en zullen ook vaste onderdelen als een Kyrie, geloofsbelijdenis en voorbeden ontbreken. De viering is hiermee toegankelijk voor iedereen die graag luistert naar meditatieve teksten en inspirerende en ontroerende muziek.

Wat is het dan wel? “Rondom een aantal korte evangeliën die vertellen over de dood en opstanding van Jezus heeft het jongerenkoor een aantal moderne verhalen en teksten uitgezocht die naadloos aansluiten op liederen als ‘Via Dolorosa’ (ook bekend van Sela), ‘When you believe’ (uit de film: The prince of Egypt) en het nieuw ingestudeerde: ‘Hij leeft in jou’ (uit de film: The Lion King).”

Jongerenkoor Hykanon is een jongerenkoor uit Kampen en IJsselmuiden met momenteel 15 leden dat als doel heeft om moderne teksten en liederen in de kerk ten gehore te brengen. De viering is toegankelijk voor jong én oud, katholiek of protestant.

Meer weten over Hykanon? www.hykanon.nl of volg het koor via Facebook: facebook.com/Jongerenkoor-Hykanon.