Afbeelding

Natuurvereniging bezoekt Blauwe Kamer

Algemeen

KAMPEN - De Natuurvereniging IJsseldelta vertrekt op 2 april van het burgemeester Berghuisplein naar de De Blauwe Kamer (tussen Rhenen en Wageningen) en Amerongse berg. De groep vertrekt om 07.00 uur.

De organisatie vertelt: “Eerst gaan we naar natuurgebied De Blauwe Kamer tussen de Grebbeberg en de Neder-Rijn bij Wageningen. Wij maken daar een wandeling naar de vogelkijk hut met uitzicht op onder andere een Blauwe Reiger kolonie. We hopen tijdens de wandeling en vanuit de hut naast roofvogels en watervogels ook diverse zangvogels te treffen. Hierna is het plan om een kleine koffie pauze te houden in het bezoekers centrum of in het restaurant.”

Grebbeberg

Daarna gaat de groep een wandeling maken naar het uitzicht plateau bij de Grebbeberg waar zij uitkijken over de Blauwe Kamer hebben. “Tijdens deze wandeling hopen we nog de nodige bosvogels zoals Boomklevers en Spechten te zien en te horen. Na deze wandeling zullen we nog een aantal natuurgebiedjes langs de Neder-Rijn bezoeken.” Belangstellenden voor deze auto- dagexcursie (terug in Kampen rond 17.00 uur), worden verzocht zich in verband met carpooling voor donderdag 31 maart op te geven bij Oscar de Pauw 0321-382873 of 06 -13750331. Meerijden kost 12 euro.

De organisatie adviseert om stevige schoenen of laarzen mee te nemen. “ De Blauwe Kamer is een drassig gebied!”