John Broelman (verkoop)
John Broelman (verkoop) Marco ter Horst

DeDrontenaar.nl krijgt nominatie van de Nederlandse Nieuwsblad Pers

Partnerbijdrages

ALPHEN AAN DEN RIJN - DeDrontenaar.nl heeft van de Nederlandse Nieuwsblad Pers (NNP) een nominatie gekregen voor ‘het beste commerciële initiatief’. De online en papieren krant 'voor en door Drontenaren' kreeg de nominatie vanwege het innovatieve concept.

Eind 2014 stopte het huis-aan-huisblad Krant van Flevoland ermee. BrugMedia uit Kampen en Maarten Heijenk Teksten & Projecten zagen een gat in de markt en gingen begin 2015 van start met DeDrontenaar.nl.

Volgens de jury van de zogenoemde A.M. Bandaprijs is DeDrontenaar.nl: “Een compleet nieuw concept met het beste van twee werelden, namelijk online en papier.”

Zestig uitgeverijen

De NNP is de landelijke organisatie van lokale nieuwsmedia, waar zo’n zestig uitgeverijen bij zijn aangesloten. Jaarlijks wordt de A.M. Banda-prijs uitgereikt, genoemd naar de uitgever die in 1945 het initiatief heeft genomen tot de oprichting van de NNP en die 27 jaar voorzitter is geweest.

Er waren tijdens de NNP-dag in Alphen aan den Rijn drie genomineerden. De prijs ging naar de Texelse Courant voor de combinatie die zij weten te maken tussen redactie en commercie en de media die zij daarvoor inzetten.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.