Afbeelding

’s-Heerenbroek maakt titelstrijd weer spannend

· leestijd 1 minuut Sport

SWIFTERBANT – ’s-Heerenbroek heeft zaterdag gestunt tegen Swift. In Swifterbant won de ploeg van trainer Anton Visscher met 0-2. “We hebben de competitie weer spannend gemaakt. Mooi hé”, aldus een opgetogen Visscher.

’s-Heerenbroek ging een week eerder nog met 3-1 onderuit bij de andere titelkandidaat Batavia ’90. Toen vielen er gaten bij ’s-Heerenbroek. Dat was zaterdag niet het geval. Het lukte de koploper niet om de groene muur te slechten.

’s-Heerenbroek hield de linies kort op elkaar en zat vanaf de eerste minuut goed in de wedstrijd. Swift kreeg in de eerste helft wel een aantal kansen, maar ’s-Heerenbroek bleef op de been. ’s-Heerenbroek slaagde er gaandeweg steeds beter in om zich onder druk uit te voetballen. Dat leidde tot kansrijke situaties, maar de eindpass was steeds onvoldoende. Tot vlak voor rust. Gert Kwakkel kopte de bal door. Vervolgens had William Meuleman een goede voorzet in huis. William Dekker was vervolgens trefzeker met een tegendraadse kopbal.

Na rust probeerde Swift nog meer druk te zetten op ’s-Heerenbroek, maar al snel begon de lijstaanvoerder de lange bal te hanteren. Dat was in het voordeel van ’s-Heerenbroek, dat af en toe toch nog in de problemen kwam. Maar keeper Jelmer Visscher hield ’s-Heerenbroek enkele keren op de been. In het laatste kwart trachtte Swift met vier spitsen een doorbraak te forceren. Dat leidde tot meer ruimte voor ’s-Heerenbroek. Tien minuten voor tijd viel de 0-2 via een fraaie actie van Jonno Pruim. Hij legde eerst een tegenstander in de luren en kapte vervolgens de keeper uit. Daarna prikte hij de bal links onderin de hoek.

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 18 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05