Afbeelding

VV Kampen laat het afweten

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE – VV Kampen heeft zaterdag een gevoelige nederlaag geleden. CSV ’28 was met 5-1 te sterk. Concurrent EDON heeft de vierde plek in de vierde klasse C weer overgenomen.

“De jager zijn of opgejaagd worden zijn twee verschillende dingen. Ik ben benieuwd of we daarmee om kunnen gaan”, vroeg Kampen-trainer Arjan ten Hove zich een week geleden af. Dat konden zijn spelers zaterdag niet.

“Een terechte conclusie. Dit zijn wedstrijden waarbij de mannen van de jongens gescheiden worden.” Volgens Ten Hove zat zijn ploeg vanaf het begin niet goed in de wedstrijd. “We namen geen verantwoordelijkheid en waren te statisch. Ondanks alles hebben we niet minder kansen gehad dan de tegenstander. We kwamen zes keer alleen voor de keeper. Maar het ontbrak ons ook aan een goede afronding en eindpass.”

CSV ’28 had in de eerste helft het betere van het spel. Toch waren beide ploegen enkele keren gevaarlijk. In de 40ste minuut opende CSV ’28 de score.

Na rust ging het iets beter bij Kampen. Maar het was weer de thuisploeg die scoorde. De Zwolse formatie kwam op 2-0 via een strafschop. Een minuut later viel de 3-0. Wesley van Winsum deed vervolgens nog wat terug, maar CSV ’28 antwoordde met twee treffers.

Na afloop was de teleurstelling groot bij Ten Hove. “De manier waarop we hebben verloren, kan ik nog geen plaats geven. Ik moet er hard over nadenken hoe ik dit ga aanpakken, want er moet wel wat gebeuren.”