Afbeelding

Deltasteur wederom erg sterk in eigen huis

· leestijd 2 minuten Sport

Zaterdadg 28 mei, de derde dag van het Overijsselse Kampioenschap (OVK) zwemmen lange baan. Bij de start van het tweede weekend van het OVKte Kampen hoopte de zwemploeg van Deltasteur de goede prestatiescan het eerste weekend door te trekken. Dat het met de vorm wel goed zit bleek gaandeweg de wedstrijd. Vele persoonlijke records werden verbroken en dat is een mooie prestatie op dag drie van de kampioenschappen.

De wedstrijd werd geopend met de 200m wisselslag dames. Ester Schuurman (2.51.29) en Monica Faber (3.09.53) openden de wedstrijd met mooie pr’s. Milou ten Koppel zwom ook sneller dan ooit en mocht de zilveren medaille in ontvangst nemen. Haar eindtijd werd 2.41.28. Zilver mocht ook Marit Boxum in ontvangst nemen op de 200m wisselslag. Op de 100m rugcrawl liet Jari Hofsink een goede race zien. Vorig weekend wilde het niet bepaald vlotten; zaterdag liet hij zien over een flinke dosis veerkracht te beschikken. Hij werd tweede in een tijd niet ver boven zijn pr.

De schoolslag bij de dames is dit jaar het domein van Marleen Welten. Zaterdag1.21.79 zwom zij en zat daarmee een fractie van een podium af. Ze zwom wel een pr en dus ook clubrecord. Bij de jongste meisjes zwommen Sanne de Wilde en Tara Schuurman onder hun snelste tijden ooit. Zij volgden het voorbeeld van de ouderen en zwommen op het kampioenschap een pr. Bij de jongens 200m borstcrawl eindigden alle starts in persoonlijke records. Raymond van Unen, Kevin van Dijk, Ruth Vahl en Kylian Heederik zwommen seconden van hun pr’s af. De tijd van Kylian (2.21.04) was ook nog eens goed voor een zilveren medaille.

Milou, Marit en Annet van Stratum zwommen na de 200m borstcrawl voor jongens de 100m vlinderslag. Voor Milou (1.16.11) en Annet (1.11.48) kwamen er persoonlijke toptijden op de klokken. Marit behaalde een eerste plek en kroonde zich zo tot Overijssels kampioen. Voor de pauze mochten de jongens Junioren nog een estafette zwemmen, de 4x100m wisselslag. Ruth, Kevin, Mike Muller en Raymond van Unen zwommen een degelijke race en behaalden de bronzen medaille. Uitschieter in de estafette was Kevin van Dijk met een erg sterke 1.16 op de schoolslag.

Aan het einde van de zaterdagsessie stonden er weer 50 meter nummers op het programma. Er is de laatste maanden bij Deltasteur hard gewerkt aan de start en de reactiesnelheid. Dit was goed terug te zien met de vele snelle starts, die er werden getoond door de zwemmers. Het thuisvoordeel speelt ook zeker een rol, doordat men de startblokken goed kent.

Alle pr’s van de jongens Junioren gingen eraan op de 50m borstcrawl. Kylian (ook het zilver in 28.88), Edwin Kanis, Ruth, Mike, Kevin en Raymond gingen sneller dan ooit. Erg verassend was de uitschieter van Edwin Kanis. 30.56 zwom Edwin een maand geleden waardoor hij zich plaatste voor de kampioenschappen in Kampen. Een maand later staat de klok stil op 29.2. Bij de heren konden Jari en Gert Norg goed mee, maar podiumplekken zaten er niet in. Het laatste nummer van de dag en dit was de 50m vlinderslag voor dames. Marit Boxum (goud in 30.0), Annet van Stratum, Naomi Hofsink, Marleen Welten en Maaike Doornwaard zwommen heel erg snel aan het einde van de wedstrijd. Vooral de tijd van Maaike Doornwaard (30.7) viel op. Haar ‘oude’ pr uit februari van dit jaar stond op 31.9.

Zondagmiddag 29 mei zwemt de ploeg de laatste sessie van dit kampioenschap in Kampen.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 12 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen gisteren
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen gisteren
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 28 mrt, 06:57
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57