Afbeelding
Aangeleverd.

Jeugdbrandweer Kampen/IJsselmuiden door naar halve finale NK

Algemeen

KAMPEN - Automatisch brandalarm in een kinderdag verblijf. Dit was de melding waar de aspiranten groep van de Jeugdbrandweer Kampen/IJsselmuiden mee te maken kreeg tijdens kwart finale wedstrijden in Goirle. Het was een spannende strijd tussen 7 jeugdbrandweer korpsen uit Houten – Giessenlande - Ede – Zeewolde - Vinkeveen en Oud-Beijerland.

Terwijl de waterwinning door de waterploeg en de pompbediende vlot voor elkaar werd gebracht en de aanvalsploeg de buitenom verkenning uitvoerde, kon de bevelvoerder de inmiddels ter plekke zijnde sleutelhouder uithoren over het pand.

Tijdens de buitenverkenning werd er al daadwerkelijk brand waargenomen en was het brandalarm duidelijk hoorbaar, met deze informatie en de informatie van de sleutelhouder werd er een aanvalsplan opgezet.

Éénmaal binnen in het pand werd eerst de sirene uitgezet om beter onderling te kunnen communiceren, en nadat het energie bedrijf de stroom had afgesloten konden ze beginnen met het blussen van de brand die zich inmiddels had uitgebreid naar de eerste verdieping.

Na een klein half uurtje was de brand geblust en waren de slangen weer opgerold. Wat volgde waren twee spannende uren met wachten op de uitslag van de wedstrijden door de jury. Met een totaal score van 920 punten 12 minder dan de winnaar, is de tweede plaats bereikt en hiermee is plaatsing voor de halve finale op 11 juni in Hoorn afgedongen.

Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00