Ook slotdag topdag Deltasteur bij Overijssels Kampioenschap
Ook slotdag topdag Deltasteur bij Overijssels Kampioenschap Marit Boxum tijdens de schoolslag

Ook slotdag topdag Deltasteur bij Overijssels Kampioenschap

· leestijd 2 minuten Sport

Zondag 29 mei was het de vierde en laatste dag van het Overijssels Kampioenschap (OVK). De laatste gelegenheid om nog een keer te knallen bij een langebaanwedstrijd in Kampen werd door alle zwemmers aangegrepen. Op de slotdag stonden de estafette 4x100m vrije slag jongens, 200m rugslag dames, 200m schoolslag heren, 100m vrije slag dames, 400m vrije slag heren, 200m vlinderslag dames, estafette 4x100m wisselslag voor heren en de 4x200m vrije slag voor dames op het programma.

De jongens Junioren-ploeg bestaande uit Mike Müller, Kevin van Dijk, Ruth Vahl en Raymond van Unen zwommen zich naar een keurige derde plek op de 4x100m borstcrawl. De splittijden van Kevin (59.1) en Raymond (59.8) sprongen het meest in het oog. Op de 200m rugcrawl zwom Manon de Man naar een flinke tijdsverbetering van haar persoonlijk record. In 2.44.59 was zij 11 seconden sneller dan eerder dit jaar. Een leeftijd jonger (meisjes 2003) zwom Milou ten Koppel een heel goed opgebouwde race. Ook zij verbeterde haar beste tijd (2.40.59) en dit leverde een verdiende bronzen medaille op.

De 200m schoolslag voor jongens/heren leverde twee flinke pr’s op voor Kylian Heederik (2.51.06) en Kevin van Dijk (2.51.84). Voor Kylian betekende dit goud met een straatlengte voorsprong op de concurrentie. Bij de heren senioren zwom Gert Norg naar het brons.

Het laatste individuele nummer voor de pauze was de 100m borstcrawl. Monica Faber knokte zich naar een mooi pr in 1.15.87. Na de 200m rugcrawl was het voor Manon en Milou flink aanpoten maar de dames klokten nog goede tijden. Voor Milou werd het 1.05.87 en voor Manon 1.04.79. Marit Boxum haalde het goud op bij de meisjes jaargang 2000 in een toptijd van 1.01.90. Zij zwom naast Maaike Doornwaard in haar serie en de dames stuwden elkaar flink op. Met fantastisch ‘onder water’ werk lieten zij de andere zwemmers in hun serie ver achter zich. Ook voor Maaike kwam er een flink pr als resultaat in de race. De oudere dames verbeterden zich keer op keer en nu ging er weer zestiende van de oude besttijd af. Annet van Stratum won het zilver in een keurige 1.00.40. Naomi Hofsink bleef driehonderdste boven haar pr steken maar haar 1.01.47 was ook van een hoog niveau.

Na de pauze was de 400m borstcrawl de laatste individuele afstand van dit toernooi. Voor Kylian, Ruth en Jari Hofsink leverde dit weer persoonlijke records op. Kylian pakte ook het zilver bij de jongens 2003, Jari het brons bij de heren senioren. Dag vier van de OVK werd afgesloten met de estafette 4x200m borstcrawl voor dames senioren open. Naomi, Annet, Marit en Maaike zwommen naar een clubrecord van 29 (!) seconden. In de eindtijd van 9.12.20 zat nog wel een klein beetje rek maar de dames presteerden na vier volle wedstrijddagen naar behoren.

Deltasteur kijkt terug op twee mooie en sportieve weekenden waar werd gezwommen op hoog niveau. Negen clubrecords werden er verbroken, 66 persoonlijke records en er werden 35 medailles behaald in een sterk deelnemersveld. Milou, Manon, Marit en Kylian mogen zich voor het NJJK in Dordrecht op 16 tot en met 19 juni gaan voorbereiden. Op 19 juni volgt ook nog de Regio Overijsselse B-Kampioenschap in Zwolle. Op 25 juni wordt de Clubkampioenschappen Sprint in Kampen gehouden.

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 6 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 6 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 18 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 19 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57