Afbeelding

Stadswandeling over Karel de Vidal de Saint Germain

Cultuur

KAMPEN - CultuurZIEN wandelt op 25 juni langs panden uit de periode rond 1900. De wandeling begint om 14.00 uur op de Botermarkt  in het centrum van de stad en duurt ongeveer 1,5 uur. De deelnamekosten bedragen 6 euro en met biebpas 5 euro.

Het onderwerp van de wandeling is Karel de Vidal de Saint Germain. Hij was was vanaf vanaf 1 januari 1886 tot 1919 hoofd gemeentewerken van Kampen en rentmeester van het Kampereiland. De aanstelling van De Vidal viel samen met een periode waarin in  Kampen veel werd gebouwd. Gevolg van een tweede economische bloeiperiode in de 19e eeuw.

Tijdens de wandeling worden gebouwen bekeken die door Vidal ontworpen zijn, of waarvan op stilistische gronden vermoed wordt dat zij door Vidal ontworpen zijn. Ook wordt gekeken naar gebouwen waarbij hij als hoofd gemeentewerken leiding heeft gegeven aan het ontwerpproces of het ontwerp heeft goedgekeurd. Het bekendste voorbeeld van een bouwwerk van De Vidal de Saint Germain is de Stadsgehoorzaal aan de Burgwal.

Vooraf opgeven voor deelname is niet nodig, tenzij men met een groep komt. Voor meer informatie: kijk op  www.cultuurzien.nl  of bel met 038 331 10 24.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.